6. kolo
19.09.2015 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

EA Guingamp - GFCO Ajaccio 2:1

Gazélec se až v šestém kole dočkal své vytoužené branky, jenže ani tentokráte bodový úspěch nezařídila. Guingampu totiž vítězství zařídil svou rozhodující trefou Jimmy Briand, jenž skóroval vůbec poprvé v novém dresu. Zatímco si domácí připsali svou třetí výhru v řadě, hosté utrpěli svou pátou porážku a zůstávají na dně tabulky.

EAG tímhle výsledkem zřejmě definitivně nechal zapomenout na bídný vstup do sezóny. V posledních třech kolech se ohromně zvedl a proti dosud nejslabšímu celku Ligue 1 svou formu potvrdil. I když hosté nebyli vyloženě daleko od své druhé remízy, dost jim situaci zkomplikovalo vyloučení Issiagaho Sylly ze 39. minuty.

Pěknou akcí z 23. minuty se bretaňský celek ujal vedení. Marcus Coco uvolnil Brianda, ten si počkal na správnou chvíli, aby uvolnil v blízkosti pokutové značky Privata, jenž sám před brankářem Maurym nezaváhal. Po dlouhých 485 minutách se ovšem z gólu radoval také soupeř a bylo srovnáno.

Historicky první zásah korsického klubu v nejvyšší soutěži zaznamenal Mangane. Kapitán Ducourtioux unikl po pravém křídle, poslal nízký centr na hranici malého vápna, kde jeho spoluhráč z první prostřelil gólmana Lössla. Pak následovala červená karta pro Syllu, který si ostře vyšlápl na Benezeta a po druhém žlutém napomenutí musel opustit hřiště.

V oslabení GFCO nerozhodný stav neudržel. A Briandův gól bude rozhodně kandidovat na ten nejhezčí tohoto kola. Stojící zády k brance si elegantně ve vápně míč zpracoval a ze vzduchu ho nůžkami poslal přesně pod břevno. Guingamp už si následně tři body pohlídal, a mohlo být ještě lépe, kdyby svoje šance proměnili Kerbrat nebo Mathis.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele