15. kolo
29.11.2015 14:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - EA Guingamp 3:0

ASSE si proti Guingampu v domácím prostředí nedělalo sebemenší potíže a po výhře 3:0 se prozatím posunulo na čtvrté místo. Ani hosté si však o mnoho nepohorší.

Les Verts mají jistou účast v jarních bojích Evropské ligy, tudíž do tohoto ligového střetnutí šli ve velké pohodě. Gólově to však začali potvrzovat až po změně stran. Skóre otevřel Romain Hamouma, který už na úvod pořádně prověřil Jonase Lössla. V závěru první pětačtyřicetiminutovky se pro Stéphana Ruffiera nebezpečně prezentovali Marcus Coco a Jimmy Briand, což vedlo k důrazné domluvě od Christopha Galtiera.

V 52. minutě přinesla své ovoce. Valentin Eysseric přihrál Nealu Maupayovi, od něj se s velkým štěstím dostal balon až k Romainu Hamoumovi, který si v zakončení počínal s obrovitánským přehledem - 1:0. Záhy mohl zase vyrovnat Briand, ale Ruffier se ošálit nenechal. A neuběhla ani minuta a Lössl musel likvidovat střelu Kévina Monnet-Paqueta z ostrého úhlu.

Nedlouho poté se hostující brankářská jednička skvěle vyznamenala proti nepříjemné hlavičce Nolana Rouxe a na druhé straně i do třetice selhal ve vynikající pozici Jimmy Briand, protože vůbec netrefil zařízení. A tak se stalo, že AS Saint-Étienne v samotném závěru utkání dvakrát neomylně udeřilo a připsalo si na konto další tři body.

Nejprve v 87. minutě fauloval Dorian Léveque ve vápně Hamoumu a s nařízenou penaltou si bez problémů poradil Valentin Eysseric - 2:0. V páté minutě nastavení pak přesně placírkou zacílil Roux, díky čemuž vytěžil maximum z dobré kombinace svých spoluhráčů - 3:0. Jednalo se o dvacátý zásah ASSE v tomto ročníku. A současně s tím o celkově osmou výhru, jejíž zásluhou se klub zase pohybuje tam, kde se před sezonou čekalo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

tři body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele