28. kolo
07.03.2015 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Bastia - OGC Nice 2:1

Parádní domácí série Bastie pokračuje. Svěřenci Ghislaina Printanta dnes v hodně vyhroceném derby udolali rivala z Nice těsně 2:1, když na úvodní trefu Carlose Eduarda zareagovali Guillaume Gillet a Giovanni Sio, a posunuli se na provizorní devátou příčku. Hosté dohrávali utkání v devíti..

V úvodu zápasu to přitom z jejich strany nevypadalo vůbec špatně, hráli dostatečně aktivně a také šli po zásluze do vedení. To bylo v osmnácté minutě, kdy se chytrou hlavičkou prosadil Carlos Eduardo. Radost Les Aiglons však neměla dlouhého trvání - ještě do poločasu nejprve srovnal (rovněž hlavou) Gillet, a minutu před odchodem do šaten pak inkasoval červenou kartu trenérův syn Grégoire Puel, který nevybíravě skolil Gaëla Danice.

Ve druhé půli proto převzali iniciativu přece jen mírně favorizovaní domácí, a jejich tlak s přibývajícími minutami narůstal. Hodně výraznou postavou byl zejména Ryad Boudebouz, který asistoval už na Gilletův vyrovnávací gól; alžírského playmakera bylo plné hřiště, v 60. minutě dokonce sám vyprášil rukavice gólmana Moueze Hassena nekompromisní ránou. O osm minut později už Korsičané vedli - Floyd Ayité chytrým pasem otevřel obranu, do níž si naběhl Sio a levačkou propálil Hassena podruhé.

Přestože už žádná další branka nepadla, zajímavé věci se na Armand Césari děly až do konce. Bastia, která mimochodem už po jedenácti minutách přišla o zraněného lídra obrany Sébastiena Squillaciho, toužila pojistit své vedení další trefou - Gillet však v 71. minutě trefil pouze boční síť, a proti parádní dalekonosné ráně Danice skvěle zasáhl Hassen.

Závěr utkání byl pro Nice hotovou noční můrou. Mohla za to situace z 83. minuty - k rozehrání přímého kopu se postavil specialista Carlos Eduardo, a podařilo se mu nádherným způsobem uklidit míč za záda bastijského gólmana Alphonse Aréoly. Ve skrumáži před bránou však mezitím hostující Souleymane Diawara trefil Peybernese loktem do obličeje, za což si vykoledoval červenou kartu - a jelikož rozhodčí zapískali těsně před Eduardovým kopem a hra tak byla v okamžiku střely přerušena, nemohl být gól uznán. Zklamané Nice se z této rány už nevzpamatovalo a prohrálo 1:2.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 domácí

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele