16. kolo
03.12.2014 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

SC Bastia - Évian Thonon Gaillard 1:2

Évian znovu potvrdil, že na celky z dolní poloviny tabulky jednoduše umí, a z korsické půdy si odvezl velmi cenné tři body. Jak jeho situace vypadala ještě před dvěma měsíci tragicky, teď už je daleko lepší, neboť sestupovému pásmu je vzdálený na pět bodů. Bastia naopak po druhé porážce v řadě klesla dokonce na samotné dno.

Domácí lodivod Ghislain Printant měl už před utkáním značné problémy s vybráním základní jedenáctky. Chyběl mu totiž zkušený obránce Sébastien Squillaci, pak také další obránce Drissa Diakité, a když k tomu připočteme i absenci dosud nejlepšího střelce týmu Gadjiho Talla, byla Bastia opravdu citelně oslabená.

Soupeř naopak na jeho půdu přijel povzbuzen o víkendové vítězství nad Guingampem. Kouč Pascal Dupraz měl o poznání menší problémy než jeho protikolega. Mohl totiž počítat se středovým záložníkem Djakaridjou Koném, do útoku se pak rozhodl znovu poslat Nickiho Billeho Nielsena, k němuž poslal mladého Clarka N'Sikulu.

Oba týmy hrály v první půli dost opatrně, jako by čekaly, co jejich protivník vymyslí. Ve větší pohotovosti byl hostující gólman Hansen, jenž musel nejprve likvidovat střelu Ayitého. Domácí se nakonec ujali vedení deset minut před přestávkou. Kamano se snažil najít Mabouloua, ten zatlačil na obránce Abdallaha, jenž si balón srazil do vlastní sítě.

Tenhle stav rozhodně nebyl žádným překvapivým jevem, Évianu se totiž venku vůbec nedaří. Vždyť letos tam z pěti utkání vytěžil jen tři body a byl do tohoto utkání nejhorším týmem Ligue 1, co se této statistiky týče. Po přestávce se ovšem Duprazovým svěřencům podařilo vyrovnat a následně strhnout vítězství na svou stranu.

Jestliže se o Wassovi mluví, že má jedny z nejnebezpečnějších volných přímých kopů v celé Francii, pak tuhle teorii potvrdil v 65. minutě. Neměl vůbec snadnou pozici, neboť standardka se nacházela zhruba 35 metrů od brány. Dán i přesto míč zakroutil přes zeď tak, že gólman Aréola zůstal pouze nehybně stát.

Wass mohl k celkově osmému gólu z přímého kopu v rámci Ligue 1 od roku 2011 přidat ještě jeden takový, nicméně tentokráte si Aréola poradit dokázal. Na druhé straně nebezpečně hlavičkoval Modestó, ten ale po rohovém kopu u bližší tyčky mířil jen nad. ÉTG rozhodl o vítězi tohoto střetnutí sedm minut před koncem.

Poslední čtvrthodinka celkově vyšla lépe hostům. Už N'Sikulu mohl po asistenci Wasse skórovat, jenže zamířil pouze nad branku, a nakonec se mu podařilo rozvlnit síť o pár chvil později. Abdallah našel parádně ve vápně svého spoluhráče, který vyběhnuvšího Aréolu překonal i ve skluzu.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele