10. kolo
18.10.2014 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - SC Bastia 0:1

Fotbalisté Bastie dokázali zvítězit u Azurového pobřeží a vyhoupli se ze sestupového pásma na průběžné šestnácté místo. Nice tentokráte nepotvrdilo solidní domácí formu a bránícímu soupeři nedokázalo vstřelit jedinou branku. Naopak na druhé straně se těsně po změně stran trefil Floyd Ayité.

Šestkrát v řadě se svěřenci Clauda Makélélého neradovali z vítězství, naposledy se jim to povedlo na konci srpna proti Toulouse. Reprezentační přestávka jim ovšem pravděpodobně výrazně prospěla. A to navíc na cestu přes Ligurské moře hosté nemohli počítat se záložníkem Ba, útočníkem Pinem a pochopitelně ani s potrestaným Brandaem.

V první větší šanci se ocitli domácí, Amavi poslal centr na Bosettiho, ten ovšem hlavou trefil jen rukavice gólmana Aréoly. OGC během první půle většinu času držel míč na svých kopačkách, statistiky dokonce uváděly sedmdesát procent případů, jenže k zakončení se dostal sporadicky. Bastia hrála v tuhle chvíli opravdu skvěle směrem dozadu.

Možná že kdyby hrál Cvitanich, štístko výběru trenéra Clauda Puela, vypadalo by to v koncovce úplně jinak. Ve 34. minutě výrazněji zahrozil syn domácího kouče Grégoire, prostor mezi třemi tyčemi Aréolovy svatyně ovšem nenašel. Ve 40. minutě Amavi dopadl stejně a o dvě minuty později Bosetti zahodil možnost z malého vápna.

A naopak korsický klub se prosadil šest minut po obrátce. Diawara udělal velkou hrubici, nedokázal míč odkopnout do bezpečí, takže vysoký pas nakonec dopadl k nohám Ayitého, jenž z vápna v pohodě překonal brankáře Hassena. Tenhle inkasovaný gól změnil rozestavení domácího celku z klasického 4-5-1.

Eysseric s Bauthéacem se více vysunuli dopředu, aby lépe doplňovali Bosettiho. Nice si dokázalo vytvořit větší tlak, Bastia však i nadále odolávala. V 67. minutě Bauthéac levačkou nevyzrál na Aréolu, o pár chvil později z blízkosti zase trestuhodně neuspěl a následně také mířil mimo hlavou.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 10.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele