3. kolo
23.08.2014 20:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

OGC Nice - Girondins Bordeaux 1:3

Takový start do sezony čekal asi málokdo - zřejmě i ti nejodvážnější fanoušci Bordeaux ve skrytu duše počítali s tím, že novému kouči Willymu Sagnolovi bude přechod na trenérskou dráhu chvíli trvat. Jenže opak je pravdou. Třetí zápas, třetí výhra a Les Girondins se osamostatňují na čele tabulky.

Nice přitom mělo být doma na Riviéře velice těžkým soupeřem, což koneckonců potvrdila vedoucí branka Alexy Bosettiho (12'); hosté však vyrovnali o 20 minut později po penaltě Cheicka Diabatého, a jen pár desítek vteřin po změně stran vsítil vítězný gól Nicolas Maurice-Belay. Na konečných 3:1 z pohledu Bordelais zvyšoval v 55. minutě Grégory Sertic. Sagnol není ve svém novém angažmá ještě ani měsíc a už přepisuje historii - žádný jiný kouč v historii klubu ještě úvodní tři duely nevyhrál.

Domácí kouč Claude Puel svého soka dobře znal - Sagnol pod jeho vedením získal v sezoně 1999/00 mistrovský titul s Monakem - a v úvodních minutách to vypadalo, že domácí stratég mladého kolegu převálcuje. Vidět byla zejména letní posila Julien Vercauteren: nejprve sám prověřil Carrassa přízemní ránou, poté přesným pasem našel Bosettiho, který se opřel do míče a nádhernou ránou pravačkou nedal hostujícímu gólmanovi šanci.

Bordeaux se však rychle oklepalo. Pozornost brankáře Moueze Hassena nejprve dvakrát "cvičně" otestoval Diego Rolán, hrdina minulého zápasu s Monakem (dal dvě branky při výhře 4:1); proti Diabatého penaltě však už nemohl Hassen dělat zhola nic. Nutno říci, že pokutový kop byl poměrně diskutabilní - Eric Bauthéac se ve vápně dostal do střetu s Wahbi Khazrim, nicméně ani sami hostující hráči se trestu nedožadovali.

Nice mohlo ještě před pauzou strhnout vedení opět na svou stranu; tentokrát byl v hlavní roli Valentin Eysseric, respektive jeho brilantní přímé kopy. Nejprve vyslal do dobré šance Bosettiho, který trestuhodně zahodil, a potom dokonce sám dokonale zaskočil Carrassa - branka však nebyla uznána pro ofsajd.

Se změnou stran však jako by domácí elán vyprchal, což potvrdila vedoucí branka Maurice-Belaye ze 47. minuty - levonohý útočník zakončoval skvělou týmovou akci, jednu z těch, které se začínají pomalu stávat Sagnolovým trademarkem. O třetí gól se "postaral" především Eysseric, který hloupě ztratil míč a dovolil Bordeaux utrhnout se do brejku, na jehož konci byl Sertic a jeho bezchybné zakončení. Ve zbytku utkání už se Nice nezmohlo vůbec na nic a nepomohlo mu ani vyloučení Diabatého z 81. minuty (útočník Bordeaux byl poslán pod sprchy za střet s Romainem Genevoisem).

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele