29. kolo
13.03.2015 20:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - EA Guingamp 1:2

Guingampu se podařila dokonalá odveta za ponižující domácí prohru 2:7 z podzimního zápasu - za zavřenými dveřmi totiž udolal Nice na jeho půdě 2:1 a po delší době zase zaznamenal vítězství.

Les Aiglons působili bez fanouškovské podpory v zádech nejistým dojmem a dvakrát kapitulovali po trefách Christophe Mandanneho (49', 61'); v 57. minutě sice srovnával Éric Bauthéac, to ale nakonec na body nestačilo. Svěřenci Jocelyna Gourvennece tak ideálně zareagovali na tři po sobě jdoucí prohry a pojistili si místo v klidném středu tabulky, naopak Nice se musí začít nervózně ohlížet přes rameno - v provizorní tabulce má na sestupové pozice náskok pouze pěti bodů, ten se ale může ještě ztenčit.

Hrát se toto utkání v lednu, šlo by o souboj dvou týmů ve velice dobré formě, nyní tomu ale bylo přesně naopak - a Guingamp ukázal mnohem větší odhodlání nevalnou sérii prolomit. Jeho gólman Jonas Lössl sice musel v první půli rutinně zasahovat proti Carlosi Eduardovi (který mu na podzim nasázel pět gólů) a Néalu Maupayovi, většina akce se ale odehrávala na druhé straně před Mouezem Hassenem.

Mladý gólman Nice tak hned v úvodu musel ukázat svůj talent, když vyrážel nebezpečnou hlavičku Baïssamy Sankoha; nepřišel si na něj ani chytře lobující Thibault Giresse, i když v tomto případě brankáři musel pomáhat obránce Mathieu Bodmer. Krátce po změně stran pak Guingamp svoji převahu zaslouženě zužitkoval - Sylvain Marveaux si všiml nabíhajícího Reynalda Lemaitreho a narýsoval perfektní pas, hostující bek vrátil míč do středu na Mandanneho, a proti jeho ráně už neměl Hassen žádnou šanci.

Sám Marveaux mohl krátce na to zvýšit na 2:0 pro EAG, v souboji jeden na jednoho s domácím brankářem však neuspěl; Nice tak dostalo vítanou šanci vrátit se do zápasu, když trestuhodně nehlídaný Bauthéac dorážel do sítě Eduardův pas. Hosté však nechtěli dopustit bodovou ztrátu a o čtyři minuty později už byli opět na koni. Jérémy Pied ideálním centrem našel Mandanneho, který parádní placírkou překonal Hassena podruhé.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele