8. kolo
27.09.2014 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - SC Bastia 1:0

Fanoušci Lille už si pomalu začínají zvykat: pod koučem René Girardem je výhra 1:0 zkrátka tím nejpravděpodobnějším scénářem. Dnes takto domácí díky jediné trefě Divocka Origiho udolali Bastii a posunuli se na druhé místo v tabulce..

Bylo to důležité vítězství, zejména po nečekané porážce 0:1 ve vloženém kole na hřišti Nice. Girarda první prohra v sezoně naštvala tolik, že udělal hned šest změn v sestavě a proti Bastii vyslal na hřiště nezvykle ofenzivní jedenáctku ve složení 4-2-3-1, kde Origiho v útoku podporovali Marcos Lopes, Ryan Mendes a Michael Frey. Výsledkem byl živelnější, energičtější a odhodlanější výkon, ačkoliv hostující gólman Alphonse Aréola mohl být po většinu první půle relativně klidný.

Jako první ověřil jeho pozornost Jonathan Delaplace; rána z uctivé vzdálenosti však mládežnickému reprezentantovi nenadělala problémy. Proti Origiho střele však byl už bezmocný - jeho obranná linie nedokázala odklidit Lopesův přímý kop, míče se zmocnil belgický střelec a levačkou vypálil při zemi k zadní tyči. Byl to jeho třetí gól v probíhající sezoně.

Fanoušci Liverpoolu, kam se Origi po sezoně přestěhuje, zatím musejí být s výkony mladého reprezentanta spokojení. Ukázalo se to i ve druhé půli, kdy další jeho nebezpečnou ránu musel vyrážet pozorný Aréola. Lopes následně rychle rozehrál další přímý kop a dokonale tím zaskočil korsickou obranu; Simon Kjaer však v jasné šanci pálil pouze do boční sítě.

Elán domácího celku výrazně opadl po hodině hry, kdy musel Lopes kvůli zranění střídat; najednou nebyl na hřišti nikdo, kdo by zápasu udával kreativní ráz. Jeho nástupce Ronny Rodelin je mnohem přímočařejším typem fotbalisty, což se projevilo osm minut před koncem, kdy jeho rána nechala vyniknout Aréolovy reflexy. Mladý gólman ještě předtím zlikvidoval slibnou dělovku Idrissy Guéyého. Ve finální šanci zápasu pak selhal Ryan Mendes, domácím to však vadit nemuselo - Bastii za celých 90 minut nepustili vůbec k ničemu a zaslouženě berou tři body.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele