33. kolo
19.04.2015 14:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - Girondins Bordeaux 2:0

Lille porazilo Bordeaux a stále má šanci na evropské poháry. Na čtvrtý Olympique Marseille nyní ztrácí sedm bodů. Ovšem ani Les Girondins nejsou ze hry.

Jako první se o slovo přihlásil uruguayský útočník hostujícího celku, jenž po centru Mariana vyzkoušel pozornost Vincenta Enyeamy. Následně o sobě dal poprvé vědět Sofiane Boufal, který na pravé straně pokutového území obehrál Saného a přihrál Marcosi Lopesovi, jemuž však střela úplně nevyšla, tudíž Mariano stihl před brankovou čarou odklidit mít do bezpečí.

Neuběhlo ani patnáct minut a domácí se radovali. Djibril Sidibé našel Boufala, který obešel Thiaga Iloriho a nacentroval na přední tyč, kde číhal Nolan Roux, jehož hlavička se ukázala býti gólovou - 1:0. Willy Sagnol pak na nic nečekal a udělal změny v sestavě, které zapříčinily, že hosté ve zbytku prvního poločasu dominovali. Nicméně vytvořili si jedinou kloudnou příležitost, když z dálky vypálil Rolán a Vincent Enyeama vyrazil kulatý předmět nad břevno.

I ve druhé půli šli Jaroslav Plašil a spol. nadále za vyrovnáním. Znovu to zkoušel Diego Rolán, ale nigerijský brankář opět čaroval. Vyznamenal se také proti úmyslu Wahbiho Khazriho skórovat přímo z rohového kopu. Ještě předtím musel i Simon Kjaer likvidovat nebezpečí z brankové čáry. Poté výborně přihrával Khazri, jenže Ilori zblízka nepochopitelně minul.

Následně vypálil Henri Saivet a Vincent Enyeama, tentokrát s pomocí tyče, držel svůj tým nad vodou. Hráči Bordeaux se stále tlačili dopředu, díky čemuž nechávali mezery v obraně. Sidibé si tedy mohl narazit s Origim, který ovšem Cédrika Carrassa ještě nepřekonal. V poslední minutě nastaveného času se ale domácí přeci jen dočkali.

Boufal tentokrát vyzval Adamu Traorého, jenž procedil balon mezi nohama Andrého Poka až do branky - 2:0. LOSC tedy potvrdilo vynikající formu a připsalo si šesté vítězství ze sedmi posledních zápasů. Příští týden se může těšit na prestižní duel s PSG, zatímco Bordeaux si na Stade Chaban-Delmas bude chtít vyšlápnout na Méty.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele