14. kolo
07.01.2015 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Évian Thonon Gaillard 1:0

Teenager Adama Traoré vsítil vůbec první branku Ligue 1 v novém roce. Důležitější však pro něj určitě je, že znamenala nejtěsnější možné vítězství. Pro Dogy to mimochodem byla teprve druhá výhra za posledních osmnáct zápasů. Díky ní se Lille posunulo v tabulce o dvě příčky nahoru, zatímco Évian zůstal v sestupovém pásmu.

První pětačtyřicetiminutovka ukázala, že LOSC nemá vůbec ten nejhorší útok ligy žádnou náhodou. Gólový moment ze 61. minuty, po němž devatenáctiletý Traoré převzal přihrávku Balmonta, zasekl míč před obráncem Cambonem a zamířil přesně k tyči, byl vlastně jen malým světýlkem ve velké tmě.

Évian vstupoval do tohoto duelu s jednou dost nelichotivou statistikou, kterou nakonec ani nyní nezměnil. V lednu se mu totiž za uplynulé tři sezóny nepodařilo ani jednou vyhrát. Přitom proti Lille byl alespoň v prvním dějství lepším týmem. Nejprve promarnil velkou šanci Barbosa, který z vápna trestuhodně přestřelil.

Ve 25. minutě poslal z levé strany krásnou táhlou přihrávku do šestnáctky Thomasson, na tu si naběhl Wass, který pálil z voleje, ale fantasticky proti němu zakročil gólman Enyeama. Domácí lodivod Rene Girard pochopitelně nemohl být s hrou svých svěřenců spokojený. A po přestávce tak udělal dvě změny v sestavě.

Na hřišti se tak objevili Traoré s Freyem, kteří nahradili Corchiu s Meïtém, aby tak výrazně pozvedl útočnou hru. A právě prvně jmenovaný nakonec po hodině hry rozhodl. Třináct minut před koncem pak zahrozil ještě Frey, pálil však jen do gólmana Leroye. ÉTG jinak ve druhé půli spíše paběrkoval a vyrovnání byl opravdu daleko.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Sotuen

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele