4. kolo
31.08.2014 14:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - SC Bastia 1:1

Ve čtvrtém kole se mašina nového kouče Willyho Sagnola zasekla - po úvodních třech výhrách dokázalo Bordeaux před vlastními fanoušky pouze remizovat 1:1 s Bastií. Les Girondins však mohou být ještě rádi, vyrovnávali totiž až v závěru utkání..

Korsičany dostal do vedení už po 18 minutách Gadji Tallo a dlouho to vypadalo, že jeho trefa bude stačit na výhru. Gól letos zatím skvělého Diega Rolána ze 79. minuty však rozhodl o dělbě bodů. Sagnola tak nakonec může těšit vybojovaná plichta, zároveň však přišel o šanci stát se prvním koučem od sezony 1978/79, který vyhrál čtyři debutová utkání v Ligue 1; tehdy se to povedlo Marku Rastollovi z Mét.

Velkým problémem pro domácí byly absence levého beka Diega Contenta a zejména klíčového forvarda Cheicka Diabatého, který pykal za červenou kartu z posledního utkání v Nice. Bastia - kterou vede další bývalý skvělý fotbalista a trenérský nováček, Claude Makélélé - zažila kuriózní situaci už před výkopem: Hosté chtěli odehrát utkání ve třetích dresech, omylem však zvolili špatné barvy a byli tak nuceni nastoupit v bílých tréninkových trikotech Bordeaux.

V 18. minutě pak šli Korsičané do vedení - Floyd Ayité přeskočil na zadní tyči Mariana a mířil hlavou na bránu. Netrefil, nicméně míč se dostal přímo před Talla, který z osmi metrů pohodlně skóroval. To ještě nebyla pro domácí žádná tragédie - letos už dvakrát prohrávali a vždy dokázali vydolovat vítězství, a i dnes začali okamžitě po inkasované trefě soupeře tlačit. Aktivní byl zejména šikovný playmaker Wahbi Khazri, sám bývalý hráč Bastie, který po výměně s Julienem Faubertem vystrašil hostující obranu tvrdou ránou těsně vedle.

Khazri mohl ještě těsně před přestávkou vyrovnat z dalekonosné rány, ani tentokrát však neuspěl; podobný osud potkal také krátce po změně stran Emmiliana Salu, jehož vynikající volej z rohu vápna znegovala píšťalka rozhodčího (v předcházející situaci došlo k faulu). Další akci po pravé straně zakončoval přes Mariana opět Khazri, s blokem však přispěchal Sébastien Squillaci.

To už začínalo vypadat, že by se Korsičanům mohlo povést první vítězství na Chaban-Delmas po dlouhých 11 letech; definitivní pojistku mohl přidat Ayité, který obešel Cédrika Carrassa a pálil do prázdné brány, nicméně teč Nicolase Palloise odvrátila míč na břevno. O tři minuty později pak už domácí zaslouženě vyrovnali - skvělý Mariano vyslal ze své pravé strany přesný pas do vápna, kde už číhal připravený Rolán a svou třetí brankou v sezoně uzavřel skóre.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele