21. kolo
16.01.2015 20:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - OGC Nice 1:2

Girondins Bordeaux prohrálo třetí z posledních pěti ligových zápasů a špička tabulky se začíná vzdalovat.

Nebýt polevení v koncentraci v závěru utkání, mohla z toho být na domácím Stade Chaban-Delmas alespoň remíza. S první šancí po půlhodině hry mířil Diego Rolán po šikovné patičce talentovaného Thomase Tourého těsně vedle. Hned v následující minutě si ale stejný hráč spravil chuť, jelikož domácí kopali pokutový kop.

Hostující brankář Mouez Hassen povalil Nicolase Maurice-Belaye a nedlouho předtím neúspěšný Rolán si s přehledem připsal na konto šestou branku v aktuálním ročníku - 1:0. Ještě před pauzou o sobě dal vědět také Diego Contento. Bývalý obránce Bayernu vyslal na hostující svatyni pořádnou pumelici, ale Hassen si poradil.

Tak jako v úvodu druhé půle, kdy jeho pozornost zkoušel chytrým obstřelem Touré. Avšak pak už začalo úřadovat Nice, přestože mu zřejmě bude moci zvučná posila Hatem Ben Arfa pomoci až od nové sezony. V 66. minutě se rozehrávky přímého kopu ujal Valentin Eysseric, a protože obrana Les Girondins poněkud zaspala, dostal Jordan Amavi krásnou příležitost se prosadit hlavou - 1:1.

Střelec branky byl při chuti a domácí defenziva nadále jaksi dřímala. Proto mohl o čtyři minuty později předvést mezi zadáky solidní slalom, který ovšem k nelibosti Clauda Puela zakončil pokusem nad břevno. To Grégory Sertić na druhé straně brankovou konstrukci trefil. Jenže od ní se míč odrazil daleko pryč.

Argentinec Emiliano Sala se v dresu Bordeaux hodně snaží, to mu nelze upřít. Z pozice často střídajícího hráče to ale nemá snadné. Takže když se nedlouho před vypršením řádné hrací doby ocitl po přihrávce Thomase Tourého sám před gólmanem Hassenem, byly to pro příznivce domácích vskutku napínavé okamžiky. Čtyřiadvacetiletý útočník se rozhodl, že protivníka obejde a zavěsí "do prázdné". Jenže to by si ve finále celé akce nesměl balon předkopnout více, než by bylo bývalo zapotřebí.

V 90. minutě tak po zdánlivě nevinné ztrátě balonu ve středu hřiště přispěchali hráči Nice s rychlým protiútokem, který zakončil ve vápně číhající Alassane Plea - 1:2. Tenhle fotbalista si tak připsal už třetí vítěznou venkovní trefu, jelikož tímto způsobem už zaskočil borce Caen a Guingampu. Svěřenci Willyho Sagnola však nemají na rozbor zápasu příliš prostor, jelikož už v úterý se utkají s PSG o postup v Coupe de France.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vitisport-tip02 .PROČ?

Reagovat
smazaný uživatel

Khazri, Poko, Saivet, Sané, Traoré na APN, Diabaté zraněný, Ilori a Maurice-Belay nejistí, tak proto Ale 2 bych nehrál, spíše 0.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za info .Zustanu u tipu 1-0.Book se občas spletou,ale tady ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže se spletli-favorit prohrál.Ještě ruply Méty coby favorit.Myslím ,že limit 2 zápasu, který jsem dal bookmakerum,nebude překročen.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten kto pisal ten preview,je fakt odbornik

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš neodborník. Hodně hráčů z Bordeaux odešlo hrát Africký pohár národů ale zmínka o tom žádná. Za preview by se měl ten kdo ho psal stydět.

Reagovat
smazaný uživatel

nemůžeme po nich chtět aby se za 30 pápíru přetrhly ,každý dělá do výše svého platu-i já.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele