15. kolo
30.11.2014 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Lille OSC 1:0

Girondins Bordeaux těsně přehrálo Lille, kde už pomalu začínají bít na poplach, protože po patnácti kolech má klub Davida Rozehnala (odehrál něco přes poločas) jen dvoubodový náskok na sestupové pozice.

Trenér domácích Willy Sagnol by rád přivítal pro jarní část sezony v týmu Thierryho Henryho. Zkušeného borce, který by mohl předávat mnohé užitečné rady svým potencionálním nástupcům. Jedním z nich by mohl být dvacetiletý Thomas Touré, který zatím patří k nejpříjemnějším překvapením.

Právě on mohl po čtyřech minutách hry otevřít skóre utkání. Výborně si zpracoval míč, otočil se k brance, ale trefil pouze tyč. Od ní se kulatý předmět odrazil k Diegu Rolánovi, který jej sice dostal za brankovou čáru, ale protože stál v ofsajdu, nemohl gól platit. Těsně před pauzou se balon přes Nicolase Maurice-Belaye dostal k Diegu Contentovi, který centroval na zadní tyč na Cheicka Diabatého, který si však nenačasoval optimálně výskok, tudíž nemohl hlavou zasáhnout razantněji.

Ve druhém poločase šli Les Girondins nadále odhodlaněji na vítězstvím. Po rohovém kopu Tourého se k hlavičce dostal Lamine Sané, ale mířil mimo. Následně to mladíček Thomas Touré zkoušel přímo od rohového praporku a k překvapení všech se míč snesl na tyč. Bordeaux, v jehož sestavě odehrál celý zápas Jaroslav Plašil, však trpělivě čekalo na svou další šanci.

Ta přišla po hodině hry. Mariano šikovně přihrál na pravé křídlo Maurice-Belayovi, ten rychle odehrál na nabíhajícího Diabatého, který se dostal před obránce Kjaera a prostřelil Enyeamu - 1:0. Nigerijský brankář se nedlouho poté musel vyznamenat proti Rolánovi. Jenže protože jeho spoluhráči si v podstatě za celý zápas nedokázali vytvořit kloudnou příležitost, posunulo se Bordeaux prozatím zpět na pohárové pozice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hodně zpackaná sezona pro dogy z OSC Lille. I v tomto mači jim moc nevěřím.

Goly vúbec nepřicházejí.že by dnes??

Jinak pikantní zápas.

Tip: 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele