32. kolo
12.04.2015 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - Lille OSC 0:1

Évian pokračuje v letošní tradici odevzdávání bodů silnějším oponentům. Doma proti Lille prohrál 0:1 a opět se tak ponořil do vyrovnávajícího se boje o záchranu; hosté naopak stále mohou doufat v Evropu, ačkoliv pod Alpami to z jejich strany také žádná hitparáda nebyla a spasila je až devět minut před koncem proměněná penalta Sofiane Boufala.

Nad stadionem v Annecy svítilo zářivé jarní slunce, které jako by domácí Les Roses pohánělo od prvních minut - svěřenci Pascala Dupraze začali aktivně a zaznamenali prvních několik pološancí, zejména díky Modou Sougouovi, jehož centry do vápna jen těsně minuly nabíhající Ninkoviće (14') a Thomassona (17'). Dále už se hrálo spíš nahoru-dolů. Za Dogy jako první zahrozil Divock Origi, který se dostal k míči přes Balmonta s Rouxem, v dobré pozici ale pálil mimo.

Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat - mladý Clarck N'Sikulu převezl jindy spolehlivého veterána Marka Bašu a prostrčil míč na malé vápno na Sougoua, gólman Vincent Enyeama se ale vytasil s parádním zákrokem (29'). Hostující kouč René Girard tak svým hráčům v kabině musel připomínat, že díky výhře PSG v Coupe de la Ligue postupuje do EL i pátý tým ligy, a Lille má tudíž stále reálnou šanci.

Dogy totiž do druhého dějství vyběhly mnohem agresivněji a spolupráce forvardů Origiho s Rouxem dělala domácí obraně stále větší problémy. V 55. minutě mohl Belgičan po dalším pasu svého kolegy opět skórovat, ale těsně netrefil. O výhře tak musel rozhodnout až mladíček Sofiane Boufal, který si v 81. minutě vymodlil ve vápně penaltu na Danielu Wassovi. Tentokrát si míč na bílý puntík postavil sám a vstřelil svůj vůbec první gól v nejvyšší soutěži.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele