15. kolo
30.11.2014 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - EA Guingamp 2:0

V důležitém utkání porazil Évian soupeře z Guingampu a poskočil mimo sestupové pásmo. Navíc má ještě k dobru duel s Lille, které se na severu Francie nehrálo kvůli tenisovým kláním.

Vzhledem k tomu, jak si oba celky v letošní sezoně vedou, nebylo příliš překvapivé, že začaly velmi opatrně. Přeci jenom v sázce bylo mnohé, i když samozřejmě jeden zápas dvou z celkových osmi sestupem ohrožených týmů toho příliš neřeší. V prvním poločase tak v podstatě stojí za zmínku jenom střela Claudia Beauvua - z dálky a mimo. A také akce domácích, na jejímž konci stál u zadní tyče postavený Gianni Bruno. Brou Angoua ale zaskočil za svého již překonaného brankáře.

Na začátku druhé půle prodloužil k Thibaultu Giressemu centr Beauvua Ronnie Schwartz, avšak volej prvního zmíněného hráče zamířil vedle branky. Po necelé hodině hry byl Lionelem Mathisem faulován Daniel Wass. Ten samý fotbalista si pak stoupl k přímému kopu a tak, jako před třemi týmy v duelu s Nice, jej s přehledem proměnil - 1:0.

Aktivní Claudio Beauvue se pak snažil srovnat skóre, jenže proti Hansenovi neuspěl. V 81. minutě pak hned tři domácí obránci (včetně brankáře Lössla) nedokázali zpacifikovat přízemní přihrávku Adriena Thomassona, takže Nielsenovi nezbylo nic jiného, než trefit odkrytou branku - 2:0. V samotném závěru utkání mohli hosté zaznamenat čestný úspěch, nicméně Youssouf Sabaly vykopl z brankové čáry pokus střídajícího Mustaphy Dialla.

EA Guingamp tak pojedenácté v sezoně prohrál a v týdnu proti zatím o skóre nesestupujícímu Caen bude mít co dělat, aby se nejbližší soupeři příliš nevzdálili. Inu, v některých případech účast v Evropských pohárech spíše škodí. Zato Évian si díky Dánům ve své sestavě připsal pátou výhru a situaci si může vylepšit v dalším kole v zápase s Bastií, které se zatím také zrovna dvakrát nedaří.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele