12. kolo
01.11.2014 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

EA Guingamp - SC Bastia 1:0

Vlastní branka Guillaume Gilleta, který pomohl do sítě střele Sambou Yatabarého, nakonec stačila Guingampu k urvání nejtěsnějšího vítězství nad Bastií. Domácí tak získali důležité tři body v boji o záchranu, Bastia se naopak propadla do zóny ponoru a tlak na jejího kouče Claude Makélélého stoupá..

Rozhodující okamžik se udál ve 27. minutě, kdy bývalý záložník Anderlechtu smolně srazil Yatabarého ránu za záda vlastního gólmana Aréoly. V Guingampu tak nakonec mohou být s aktuální formou docela spokojeni - získali už druhou výhru z posledních tří ligových duelů a dokonale tak odpověděli na ostudný debakl 2:7 z posledního duelu s Nice. Naopak Bastia prohrála čtvrté z pěti utkání.

Pečliví statistici možná podobný výsledek očekávali - Bastia se v prvoligové historii do Guingampu podívala už osmkrát a ani jednou nezvítězila. Dnes ji ponořila bizarní situace, když Aréola podskočil centr a dovolil tak Yatabarému zakončovat na zadní tyči. Pokus domácího záložníka by mířil do sítě tak jako tak, na poslední chvíli zachraňující Gillet mu však na brankové čáře ještě pomohl. 1:0.

Hosté hráli opravdu špatně a první vlastní šanci si připsali až po změně stran; střelu Francoise Kamana však bez velkých problémů zlikvidoval dánský gólman Jonas Lössl. Korsičanům nepomohlo ani nasazení veterána Djibrila Cissého, dvougólového hrdiny z pohárového duelu s Auxerre; naopak Guingamp mohl své vedení ještě zvýšit, střela Ronnieho Schwartze však byla zblokována a před Claudiem Beauvuem zasahoval pozorný Aréola. Bezzubí hosté se nicméně na odpor nezmohli a nakonec tak odcházejí poraženi.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele