5. kolo
14.09.2014 17:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

EA Guingamp - Girondins Bordeaux 2:1

Willy Sagnol už ví, jaké je to coby trenér prohrát soutěžní zápas. Nový lodivod Bordeaux po skvělém startu a čtyřech kolech bez porážky narazil na půdě Guingampu, který favorita udolal 2:1.

Papírově přitom byly síly rozloženy jasně - EAG se nacházeli v sestupovém pásmu a čelili soupeři, který by se v případě úspěchu vrátil zpět do čela tabulky. Domácí se však velké výzvy nezalekli a ideálně se naladili na čtvrteční zahájení Evropské ligy, kde se představí na půdě Fiorentiny. Skóre otevřel ve 26. minutě hlavou Moustapha Diallo, vítěznou trefu pak o 8 minut později zaznamenal Christophe Mandanne z penalty. Po brilantním výkonu v první půli pak domácí nadšení trochu opadlo a Bordeaux díky Cheicku Diabatému oživilo naděje na body (83'), nakonec to však nestačilo.

Ať už kouč Jocelyn Gourvennec kladl svým svěřencům na srdce cokoliv, evidentně to zafungovalo: tým, který zatím ve dvou domácích zápasech nezískal ani bod a dokonce nevstřelil ani gól, hrál od úvodních vteřin jako z partesu a silné Girondins zatlačil do obranné ulity. Jejich gólman Cédric Carrasso musel zasahovat nejprve proti ráně Beauvueho, poté brilantním reflexem proti Mandanneho stoprocentní šanci.

Na druhé straně se poprvé osmělil Grégory Sertic, jehož střela mířila těsně vedle; to však byla spíše ojedinělá záležitost, jinak útočil zejména Guingamp. Vedoucí gól vymyslel z přímého kopu Sylvain Marveaux; Diallo se ve vápně uvolnil, vystoupal nejvýše ze všech a hlavou propálil Carrassa. O chvíli později se pak Marveaux připomenul podruhé - tentokrát přesným pasem na útočícího Jérémyho Pieda, kterého musel Sertic zastavovat za cenu faulu. Nařízenou penaltu proměnil Mandanne a bylo hotovo.

Ještě zvýšit skóre mohl před změnou stran Beauvue, kterému "nabil" opět vynikající Marveaux; někdejší opora Troyes však Carrassa překonat nedokázala. A šance pokračovaly i po změně stran - Marveaux se tentokrát proměnil v zakončovatele, veterán mezi tyčemi Girondins nicméně odolával. Další šance zahodili postupně dvakrát Mandanne a opět Marveaux, nejlepší muž zápasu. Místo toho se tak alespoň na chvíli mohli zaradovat fanoušci na druhé straně - Thomas Touré přiťuknul míč Diabatému a najednou to bylo 2:1. A zahazování gólovek se Guingampu mohlo nevyplatit totálně - kdyby jen Contentova rána z voleje našla cestu za gólmana Samassu. Domácí se však o zaslouženou výhru už připravit nenechali.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvojka 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux čistá 2 za krásný kurz, to musí být. Tipuju v klidu 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele