17. kolo
07.12.2013 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Valenciennes FC - EA Guingamp 1:1

Valenciennes prožilo proti Guingampu podobný zápas jako v několika minulých týdnech. Jeho herní projev byl sice lepší než soupeřův, ale na lepší úspěch než na remízu 1:1 stejně nestačil. Hosté prakticky z jediné vážnější možnosti dvacet minut před koncem vyrovnali zásluhou Sankharého a můžou domů odjíždět spokojeni.

Domácí vstoupili do utkání lépe, bylo vidět, že jsou po gólu hladovější. Už v 11. minutě zahrozil hlavičkou po rohovém kopu Meliksona malijský forvard Doumbia, tentokráte však zamířil mimo. O pár chvil později se ale již radoval ze vstřelené branky, pro něj premiérové v této sezóně.

Melikson rozehrál přímý volný kop z levé strany blíže na vápno, odkud Kagelmacher tečoval míč za sebe na svého spoluhráče a ten ho hlavou ještě prodloužil přesně k tyči. Zbytek poločasu prakticky nestojí za zmínku, oba týmy povětšinou nenašly recept na dobře propracovanou obranu svého soupeře.

Zřejmě klíčovým momentem byl začátek druhé půle. Kdyby totiž v téhle pasáži domácí skórovali, zřejmě by již tři body nepustily. Nejprve měl Guingamp velké štěstí, že ze závaru před jeho brankou Bahebeck napálil jen obránce před sebou a že Doumbia ještě jednou odražený balón namířil jen do brankáře N'Dy Assembého.

V 52. minutě Melikson zahrál netradičně rohový kop po zemi, přihrávka nakonec doletěla až do vápna, odkud Angoua napálil jen nic netušícího gólmana N'Dy Assembého, jenž vůbec nevěděl, co se v tu chvíli děje. O čtvrthodinu později se ke střele nedostal na poslední chvíli Bahabeck díky včasnému zásahu defenzívy.

Svěřenci Jocelyna Gourvenneca byli směrem dopředu nicotní, párkrát na levé straně zahrozil jakýmsi výpadem Langil, jinak gólman Penneteau mohl zůstat v klidu. V průběhu druhé půle hosté změnili rozestavení ze 4-5-1 na 4-4-2 a tahle taktika nakonec přinesla úspěch v podobě korigování stavu.

Nenápadná akce, po které se v hlavičkované prosadili Fauré s Mandannem, skončila nakonec v šestnáctce domácích, kde se Sankharé opřel do míče ve vzduchu a z vyložené pozice svůj cíl neminul. Zbytek zápasu už dohrál Guingamp bez ztrát, naopak vítězství ještě mohl strhnout na jeho stranu Fauré, ale pálil jen mimo.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele