2. kolo
17.08.2013 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Stade Reims - Lille OSC 2:1

Své první tři body si na své konto v nové sezóně připsali také fotbalisté Remeše. Ti dokázali překvapivě snadno přehrát favorita z Lille, kterému to v útoku hodně skřípalo. Domácí rozhodně uklidnila brzká trefa nové letní posily Albaeka, na nějž následně navázal Glombard. Hosté už jen snížili v závěru Bašou.

Pro bývalého záložníka Midtjyllandu to byl vůbec první start v Ligue 1. A že se kromě Madse uvedl v dobrém světle i Atar, který přišel z tel-avivského Maccabi. Právě on totiž adresoval svou přesnou přihrávku na svého spoluhráče, který už v 7. minutě pohotovou střelou dokázal překonat brankáře Enyeamu.

Zhruba po půlhodině hry se mohl gólově prosadit též Oniangué, a nemusíte hádat dvakrát, i on přišel do Remeše jako nová tvář. Kouči Hubertu Fournierovi se, zdá se, možná podařilo už zkraje tohoto ročníku sehrát mužstvo tak, jak by si představoval, i když na podrobnější hodnocení si samozřejmě ještě počkejme.

Konžský obránce jinak po spolupráci s Fortesem vyslal parádní pumelici, po níž se otřáslo břevno Enyeamovy brány. V další šanci se objevil Atar, jenž ale sám v pokutovém území neuspěl, LOSC poprvé zahrozil až Rodelinem a Gueyem ve druhé půli, oba ovšem dokázal vychytat jistý gólman Agassa.

René Girard se snažil ofenzívu oživit o střídání Kaloua, který nahradil Origiho, ani to ale hostům nepomohlo. Přitom v předchozím utkání s Lorientem se tahle útočná dvojice jakžtakž osvědčila, belgický mladík zařídil jedinou branku. Zle už bylo v 67. minutě, jakmile Courtetův pas zužitkoval Glombard.

I nadále domácí pokračovali v aktivní hře směrem dopředu, více však začínali spoléhat na brejky. Třeba Courtetovi chyběl kousek, aby se jeho střela vešla mezi tři tyče. Nervy Fournierova družstva sice potrápil Baša dvě minuty před koncem po zpětné přihrávce od Mendese, tři body už však poté udrželo na své straně.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele