23. kolo
01.02.2014 20:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - EA Guingamp 3:2

Bastia si po divokém utkání s Guingampem připsala na své konto již osmé vítězství sezóny před vlastními fanoušky. V utkání sice dvakrát prohrávala, ale vždy se dokázala zvednout a nakonec strhla tři body na svou stranu. Hosté mohou opravdu smutnit, ještě devět minut před koncem totiž vedli právě oni.

První poločas naznačoval, že by se mělo jednat o typické utkání Ligue 1 dvou týmů ze spodku tabulky. Na hře EAG bylo jasně vidět, že na Korsiku přijel především bránit. Domácí naopak dlouho nenacházeli recept na vyztuženou defenzívu soupeře. Snad jen Khazri ve 35. minutě výrazněji ohrozil přímým kopem brankáře N'dy Assembého.

Hostující muž v rukavicích si zachytal těsně před přestávkou přece jenom ještě jednou, po Boudebouzově pobídce pálil ze standardky nebezpečně Romaric, ovšem jen doprostřed brány, kde si nakonec N'dy Assembé dokázal poradit. Druhý poločas oživila především úvodní desetiminutovka, ve které padly rychlé tři branky.

Z ničeho nic se nejprve ujal vedení Guingamp. Sankharé svým pasem z levé strany našel u druhé tyčky nehlídaného Aliouiho, který obloučkem přehodil gólmana Landreaua. Jen o pár chvil později bylo vyrovnáno, když po ose Ilan - Cissé pálil tvrdě a hlavně přesně k pravé tyčce N'dy Assembého svatyně Adama Ba.

Nerozhodný výsledek vydržel jen pár desítek vteřin. Alioui totiž zaznamenal svůj druhý gól v utkání, když na druhý pokus dokázal doklepnout balón za záda Landreaua. Od té doby se Guingamp opět soustředil jen na obranu. Bastia měla více míč na kopačkách, po vyrovnání byla pořádně hladová.

Khazri sice ještě namířil přízemní pokus do N'dy Assembého, v 81. minutě však již rohový kop Boudebouze zužitkoval Squillaci. O šest minut později domácí kopali penaltu po faulu Sankharého na Boudebouze a sám postižený rozhodl. V závěru sice mohl dvakrát skórovat Yatabaré, ovšem poprvé trefil jen Landreaua a podruhé byl pouze v ofsajdu.

Očekávaný souboj bratrů Yatabaréových nakonec lépe vyzněl pro domácího Samboua. Ten se sice do hry dostal až po hodině hry, důvodů k radosti měl ale zajisté daleko více než Mustapha, jenž se jako nejlepší střelec týmu tentokráte neprosadil. Jedno měli ale oba bratři společné - úvodní dvě žluté karty tohoto střetnutí.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele