2. kolo
17.08.2013 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

OGC Nice - Stade Rennes 2:1

Nice odpovědělo na čtyřbrankový výprask v Lyonu nejlepším možným způsobem, když porazilo dalšího silného soupeře z Rennes 2:1; autory branek byli Cvitanich s Piedem, za hosty svým premiérovým gólem v Ligue 1 odpovídal Nelson Oliveira.

Cvitanich byl loni nejlepším střelcem Les Aiglons, avšak v prvním utkání chyběl; dnes mu k prosazení se stačilo před prázdnými tribunami pouhých 20 minut. Oliveira následně do šatny srovnával, ale pouhých pět minut po změně stran vrátil Pied domácím vedení, které už udrželi.

Domácí kouč Claude Puel udělal od lyonského debaklu pět změn v sestavě - po vypršení banu se vrátili Cvitanich s Kolodziejczakem, za nový klub debutoval středopolař Nampalys Mendy, zahráli si také Gomis s Palunem. Philippe Montanier na druhé straně dal příležitost Oliveirovi, který přišel na roční hostování z Benfiky; v sestavě se objevil rovněž mladý stoper a produkt vyhlášené renneské akademie Cédric Houtoundji, který odehrál v základu celou přípravu.

V první půli byli lepším týmem domácí; výraznou postavou byla další letní posila Christian Brüls, který pálil z dobré pozice těsně vedle. Cvitanich otevřel skóre brankou, která byla z pohledu Rennes zbytečná - jindy spolehlivý bek Théophile-Catherine totiž nedokázal odvrátit Bauthéacův střílený pas z levé strany, který tak propadl přímo k argentinskému kanonýrovi, pro nějž už nebyl problém propasírovat míč za záda gólmana Benoïta Costila.

Nice loni zaujalo celou Francii aktivním (a produktivním) ofenzivním fotbalem, ale letos jim to dlouho nešlo - v pěti předsezonních zápasech skórovali pouze jednou a to ještě z penalty, a když nulou na kontě vstřelených branek skončil i zápas v Lyonu, narostl tlak na Puelův tým do opravdu vážných rozměrů. Cvitanichův gól proto sejmul z beder talentovaného týmu velké břímě, a na hře to bylo okamžitě znát - autor loňských devatenácti branek zaznamenal další nadějnou šanci, kterou Costil zlikvidoval.

Nice bylo v této fázi zápasu jasně lepším týmem, proto bylo překvapující, když Rennes krátce před pauzou srovnalo krok - ještě předtím si Costil připsal další zákrok proti Brülsově ráně, Bauthéac střílel do boční sítě a Cvitanich dokonce napálil tyč, jenže v nastaveném čase první půle zpracoval Oliveira míč stehnem a nízko položeným volejem k levé tyči překonal domácího gólmana Ospinu.

Nice však nemuselo truchlit dlouho - zasloužené vedení obnovilo pět minut po obrátce. A opět u toho byla hloupá chyba v bránění Rennes - mladý levý bek Yassine Jebbour si nedokázal poradit s jednoduchým prostrčením dnes skvělého Cvitanicha, po němž se míč dostal až do vápna k Piedovi, který už neměl problémy s dosažením své první branky v dresu Nice, kam přestoupil v létě 2012.

Rennes se už na další vyrovnání nezmohlo, a nic tomu ani nenapovídalo - Nice bylo naopak při chuti a Kolodziejczak hlavičkoval po Eyssericově centru těsně vedle. Hosté navíc dohrávali v deseti poté, co Pajot vyfasoval červenou kartu za ostrý faul právě na Eysserice.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele