12. kolo
03.11.2013 14:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

OGC Nice - Girondins Bordeaux 1:2

K prvnímu vítězství zvenku dokráčeli fotbalisté Bordeaux, jejich soupeř Nice si naopak připsal svou první porážku před vlastními fanoušky. Dosud byl nový moderní stadion s kapacitou 35 tisíc diváků Allianz Riviera nedobytný, Les Girondins se tak stali vůbec prvním týmem historie, který tam dokázal naplno uspět.

Po půlhodině hry nasměroval svoje spoluhráče ke třem bodům Sertic, ve druhé půli se trefil následně i Obraniak. To už však mezi třemi tyčemi nestál zraněný gólman David Ospina, jehož musel nahradit teprve šestnáctiletý mladík Anthony Mandrea. Za domácí už jen korigoval z penalty Cvitanich.

V první šanci zápasu se objevil Esseyric, ten však své sólo nedokončil úspěšně a gólmana Carrassa nepřekonal, Jussieho parádní střela na druhé straně také jen provětrala rukavice Ospiny. O minutku později dokonce zvonila tyčka, pro OGC jí smolně napálil Bodmer. Naopak ve 31. minutě FCGdB udeřil.

Že by mohl prodloužit svou neporazitelnost z venkovních hřišť, prokázal Sertic, jenž musí především poděkovat Jussiemu. Ten se nenechal odstrčit od Pejčinoviče, přihrál na svého spoluhráče, který parádní ránou z první překonal Ospinu. Závěr poločasu patřil domácím, Ospina musel především zlikvidovat pokus N'Guema.

Pět minut po přestávce muselo Nice řešit velký problém. Jednička v brankářských rukavicích Ospina si totiž poranil koleno a možná na delší dobu přibude na již tak dlouhém seznamu marodů. Jeho debutující náhradník Mandrea pobyl na hřišti chvilku a už musel lovit míč ze své sítě po skryté střele Obraniaka.

Ačkoli v 77. minutě dokázal proměnit pokutový kop, nařízený za zákrok hostujícího Orbana na Bosettiho, nejlepší střelec týmu Sertic, pro svěřence Clauda Puela už bylo pozdě. A to navíc mohl pojistit úspěch v závěrečných minutách Saivet, jenže ani jeden z jeho pokusů se do brány Mandrey nevešel.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

...ze trinacte muzstvo tabulky venku jeste neprohralo. 1.9.2013-4.kolo-

st.etienne-bordeaux 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele