8. kolo
28.09.2013 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - EA Guingamp 1:0

Nice nechalo zapomenout na neúspěch ve vloženém kole na půdě Nantes a v historicky druhém zápase na moderním stánku Allianz Riviera tentokráte nováčka ligy z Guingampu porazilo nejtěsnějším možným rozdílem. Hrdinou utkání se stal Argentinec Darío Cvitanich, pro něhož to byla již pátá branka v této sezóně.

Kouč Claude Puel naposledy před vlastními fanoušky slavil suverénní vítězství 4:0 nad Valenciennes, výlet do Nantes mu ale po porážce 0:2 určitě zhořkl. Přitom Guingamp ve středu nasázel hned pět branek trápícímu se Sochaux. Domácí už mohli počítat s brankářskou jedničkou Davidem Ospinou, s nímž hrála obrana daleko jistěji.

Hosté oproti svému předchozímu klání nepředvedli tak houževnatý výkon. OGC byl v první půli lepším týmem, měl více míč na svých kopačkách a gólman N'Dy Assembé musel být daleko více na pozoru. Těsně před přestávkou byli domácí milimetry od vedoucího zásahu, Piedův centr si málem srazil do vlastní sítě Sorbon.

Ve 48. minutě mohlo již Nice slavit a bylo to také díky chybující obraně soupeře. Brülsův pas doletěl na zadní tyč, kde byl Cvitanich úplně osamocený a hlavou pohodlně skóroval. Utkání najednou dostalo jiný náboj, EAG v tu chvíli musel vyrážet směrem dopředu, čímž se rovněž více otevíraly vrátka pro domácí.

Cvitanich přihrál do dobré pozice Mendymu, jehož rána z voleje skončila na břevně, Bosettiho šanci zastavil až na poslední chvíli Kerbrat. Na druhé straně se Ospina musel vytáhnout proti přímému kopu Lévequeho, Atik, jeden z pěti střelců z utkání proti Sochaux, orazítkoval následně břevno.

N'Dy Assembé se v závěrečných minutách opět musel spolehnout na sebe, Cvitanich totiž zase dokázal hlavičkovat, kamerunský brankář ale přece včas zasáhl. Poslední možnost, jak mohl Guingamp urvat alespoň bod, měl náhradník Douniama, avšak na zadní tyči předvedl perfektní reflexivní zákrok Ospina.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

OGC Nice 2:0 EA Guingamp

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele