5. kolo
15.09.2013 17:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Lille OSC - OGC Nice 0:2

Daleká cesta na sever byla pro fotbalisty Nice letos podruhé tříbodová.

Znovu se tedy potvrdilo, že sázet na vítěze duelu Lille OSC - OGC Nice se rozhodně nevyplácí, protože výsledek může mít, bez ohledu na momentální rozpoložení obou mužstev, jakoukoliv podobu. Tentokrát to na Stade Pierre Mauroy dopadlo úplně stejně, jako letos v lednu. I tehdy u toho byl argentinský útočník s chorvatskými předky Darío Cvitanich, ovšem pokaždé sehrál docela jinou úlohu.

Zatímco tehdy po nemastném neslaném výkonu přepustil místo Nealu Maupayovi, který vstřelil druhý gól, tentokrát se o branky staral výhradně sám. Jak rozvlnit síť ukázal v koncovce tápajícím domácím už v 19. minutě. Christian Brüls chytře nechal balon propadnout až ke Cvitanichovi, který navzdory bránícímu Bašovi zavěsil pod břevno Enyeamovi branky - 0:1.

Přesně po třiceti minutách měl nigerijský reprezentant mezi třemi tyčemi znovu práci, protože jeho pozornost z dobrých třiadvaceti metrů otestoval povedenou ranou Timothée Kolodziejczak, ale jeho pokus byl vyražen nad břevno. Neproměněné šance však hosté mohli litovat pouze do konce prvního poločasu, kdy opětovná kombinace Brüls - Cvitanich přinesla další zásah druhého jmenovaného - 0:2. Poté, co rozhodčí Desiage udělal svým hvizdem tečku za první půlí, ozvalo se z tribun na adresu domácích hlasité bučení.

V minutě čtyřiapadesáté se skóre mohlo měnit znovu, jenže na tečovanou střelu Francka Bérii brankář Nice David Ospina nakonec přeci jen dosáhl. Ronny Rodelin byl pak dalším z hráčů Lille, který se pokoušel o gól. Jeho střelu strážce svatyně hostů vyrazil pouze k Salomonu Kalouovi, který však napálil balon do břevna.

Reprezentant Pobřeží slonoviny, který prohlásil, že se chce stát nejlepším střelcem tohoto ročníku Ligue 1, měl v zápase ještě jednu dobrou šanci. Jeho střela na vzdálenější tyč však přeletěla jak Ospinu, tak branku. A fotbalisté Lille se nadále snažili o korekci výsledku. Není proto divu, že trenér Nice Claude Puel strávil prakticky celý druhý poločas u postranní čáry, udělujíc pokyny svým svěřencům.

Ti už dvougólový náskok udrželi, díky čemuž se posunuli do první desítky. Výhru tak mohl při svém debutu za Nice oslavit zkušený Mathieu Bodmer, jenž přišel tento týden z PSG. Naopak domácí Florent Balmont nebude na svůj jubilejní 350. prvoligový zápas vzpomínat zrovna v dobrém. Pro Davida Rozehnala bude platit totéž. A hned dvojnásob, protože jeho tým prohrál a znovu se nedostal na hřiště. On i jeho spoluhráči budou mít příležitost napravit zaváhání příští týden na hřišti posledního Sochaux a Nice přivítá na zbrusu novém stánku Allianz Riviera Valenciennes, též se v současnosti nacházející na sestupových pozicích.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

Lille OSC 1:0 OGC Nice

Do třetice všeho dobrého.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele