35. kolo
27.04.2014 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - Girondins Bordeaux 2:1

Lille porazilo Bordeaux a pro udržení třetího místa stačí severofrancouzskému celku ve bývajících třech zápasech jednou vyhrát.

Poprvé se Cédric Carrasso musel předvést při střele Divocka Origiho, ale je pravda, že ta mu žádné potíže nenadělala. Jenže hned ve 23. minutě už lovil balon ze sítě. Florent Balmont z první parádně nacentroval z právé strany do vápna, kde číhal Salomon Kalou a na jeho hlavičku Carrasso nedosáhl - 1:0. Pro útočníka z Pobřeží slonoviny to byla už třináctá trefa v této sezoně.

Domácí byli při chuti, což dali najevo jednak pokusem Idrissy Gueyeho, který však nakonec mířil mimo, a druhak střelou Ryana Mendese, který se předtím pěkně zbavil obránce Lucase Orbána. Mendesovu ránu z dobrých dvaadvaceti metrů pro gólmana nepříjemně tečoval Ludovic Sané, ale Carrasso přesto stihl balon vyrazit na roh.

Ve druhé půli posílal centr do vápna Origi, jenže kulatý předmět místo před bránu mířil přímo do ní. Carrasso si však znovu celou situaci pohlídal. Poté jej trefil z bezprostřední blízkosti Kalou a stejný hráč zase o chvíli později trefil vnější tyč. Na druhé straně se v do té době největší šanci hostujícího celku zkoušel prosadit Nicolas Maurice-Belay, ale jeho hlavička mířila jen do břevna.

A pak se znovu radovali domácí. V 68. minutě si k přímému kopu s cílem protrhnout síť stoupl Simon Kjaer. Balon z jeho kopaček však narazil na rukavice brankáře Bordeaux, jenže ten s tou pumelicí nemohl udělat nic jiného, než ji vyrazit před sebe. Ke škodě svého týmu jen k nohám Ryana Mendese, jenž si už věděl rady - 2:0.

Po sedmdesáti minutách hry mohl začít pomalu doufat v další čisté konto Vincent Enyeama, ovšem když Kjaer stáhl ve vápně Jussi êho, nezbylo rozhodčímu panu Turpinovi nic jiného, než odpískat pokutový kop. K němu si stoupl sám Brazilský útočník a snížil na 2:1. Jenže více toho už Les Girondins nestihli. Naopak mohli být rádi, že neinkasovali ještě třetí gól. Salomon Kalou si však v závěru utkání s penaltou neporadil tak dobře, jako předtím "kolega" na druhé straně hřiště.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele