24. kolo
08.02.2014 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - FC Sochaux 2:0

Fotbalisté Lille ukončili svou pětizápasovou šňůru bez vítězství, bez větších potíží doma porazili Sochaux 2:0 a vrátili se zpátky na třetí místo tabulky. Hosté směrem dopředu opět hodně tápali a ani tři nové tváře kouči Hervému Renardovi nepomohly k lepšímu výsledku. I nadále tak zůstávají v sestupových vodách.

Sochaux nasadilo do brány místo Pouplina čerstvou posilu Pelého, který vlastně předvedl solidný výkon - co totiž polapit měl, to udělal. Na pravém kraji obrany operoval také Marange a ve středu zálohy se objevil debutující mladíček Malsa. Co se týče jejich výkonů, můžeme je ohodnotit podobně jako u ostatních termínem nevýrazný.

Dominanci v první půli Dogám nemohl nikdo odepřít. Hodně se tlačily do zakončení, přičemž tu nejnebezpečnější střelu vyslal v 9. minutě Sidibé, proti němuž skvěle zakročil Pelé. O nic hůře pálil také dvakrát Kalou anebo Origi, ale ani jeden z těchto třech pokusů hostující brankář za svá záda nepustil.

LOSC vlastně nemuselo vadit, že z tohoto ostřelování hostující brány nakonec nepadl jediný gól. Od 3. minuty totiž vedl zásluhou Origiho, který po rohovém kopu Balmonta stál přesně tam, kde měl, a z hranice malého vápna uklidil míč pohotově mezi tři tyče. Druhé dějství již bylo vyrovnanější.

Renard na hřiště poslal Bakambua a s ním přece jenom Sochaux trošku ožilo. Ve 47. minutě se dostal do nejnebezpečnější šance právě hostující forvard, jenž však centr z levé strany od Roudeta poslal hlavou pouze vedle. Ačkoli Dogy i nadále držely více míč na svých kopačkách, střed hřiště pod kompletní kontrolou rozhodně neměly.

Jenže hosté i tak v ofenzívě nepředvedli vůbec nic. Po krajích se Contoutovi ani Roudetovi moc nedařilo, Faussurier s Marangem měli jako krajní beci příliš práce s bráněním jakýchsi pološancí Rouxe či Kaloua. Svou převahu domácí potvrdili až ve třetí minutě nastavení, kdy z vápna po brejku pálil přesně Mendes.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lille teraz zaberie

2:0

Reagovat
freakmarena19

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
freakmarena19

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele