18. kolo
15.12.2013 14:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Valenciennes FC 2:1

Bordeaux se po čtyřech vítězstvích v řadě posunulo už na čtvrté místo tabulky. Aktuálním celkem, který nedokázal proti Les Girondins uhrát ani bod, bylo zachraňující se Valenciennes, které stále zůstává na osmnáctém místě. Hosté drželi remízu do 74. minuty, pak zápas rozhodl Nicolas Maurice-Belay.

Trenér Francis Gillot se nebál od začátku nasadit do hry teprve devatenáctiletého Théa Pellenarda, jenž prožil debut v nejvyšší francouzské soutěži. Dá se říci, že odvedl solidní výkon. Zato VAFC se i přes změnu trenéra stále trápí, pod vedením Ariela Jacobse vyhrál jen jednou z osmi zápasů.

Už v 6. minutě přitom hosté mohli poprvé inkasovat. Sertic poslal dobrý centr skrz vápno a k míči neměli daleko Jussie ani Saivet, oba na něj ovšem nakonec nedosáhli. I nadále pokračovalo Bordeaux v útočení, což je prvek, který u tohoto týmu, soustřeďujícího se hlavně na defenzívu a spoléhajícího na brejky, málo vídaný.

Ve 28. minutě měl velkou možnost znovu Jussie, jakmile mu poslal centr z levé strany Maurice-Belay. Domácí útočník si však nevěděl rady v zakončení, takže ho nakonec dobře odzbrojili Kagelmacher spolu s Angouou. O sedm minut později Obraniak poslal pas zprava, jenže Sané ho zužitkoval pouze střelou vedle.

Do druhého dějství domácí nevstoupili dobře, soupeř totiž ze své vůbec první vážnější možnosti šel do vedení. Dossevi rohový kop zahrál na Doumbiu, který se ocitl trestuhodně za Saném, a hlavou pohodlně zacílili za záda Carrassa, kterého si klub nedávno pojistil novou smlouvou do roku 2017.

Takovýmto momentem se vedení určitě odvděčit nechtěl, za tři minuty mu ovšem bylo zapomenuto, jelikož jeho spoluhráči dokázali vyrovnat. N'Guémo se vrhl do vápna, kde ho fauloval Angoua, a kopala se penalta. K ní se postavil Jussie, jenž poslal brankáře Penneteaua na druhou stranu a na tu opačnou pak zamířil.

Také hosté měli v 64. minutě k dispozici pokutový kop, Henrique totiž neuhlídal Bahebecka a v šestnáctce ho srazil na zem. Jenže Enza Yamissi na rozdíl od Jussieho selhal, Carrasso ho vychytal, a všem tak jasně vzkázal, že ho klub nepodepisoval nadarmo. A v 74. minutě bylo již na Stade Chaban-Delmas ještě veseleji.

Maurice-Belay totiž zpracoval balón po Nérym, vrhl se do vápna, odkud zamířil přesně na bližší tyč. O chvilku později se síť vlnila ještě jednou, Jussie připravil šanci pro Diabatého, který se ale z gólu radovat nemohl kvůli předchozímu faulu na Kagelmachera. V 90. minutě mohl pojistit vítězství Ben Khalfallah, ale trefil jen nohy Penneteaua.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele