30. kolo
22.03.2014 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - OGC Nice 1:1

Bordeaux chtělo asi víc. Remíza 1:1 s Nice před vlastními fanoušky přece jenom na jeho postavení v tabulce nic neřeší, a i nadále mají Les Girondins k pohárovým příčkám daleko. Svěřenci kouče Clauda Puela naopak potřetí v řadě neprohráli a jsou vzdáleni bezpečně sestupovému pásmu na deset bodů.

Domácí byli v první půli jasně lepším týmem než jeho soupeř. Hoarau, který dostal přednost před svým parťákem z útoku Saivetem, byl tou hlavní osobou, která notně pomáhala rozhýbat ofenzívu. Na druhou stranu, v mnoha šancích bývalý forvard PSG selhal. Po centru z pravé strany od Rolána pálil nejprve jen nad.

Do dobré příležitosti na hranici malého vápna se následně dostal Jussie, nicméně v koncovce nebyl úspěšný. Maurice-Belay poté poslal míč jen mimo tři tyče a stejně dopadl znovu Hoarau, jemuž dobrou střeleckou pozici připravil Jussie. Deset minut před koncem půle likvidoval brankář Ospina přímý volný kop Mariana.

Obou branek se tak diváci dočkali až po obrátce. V bráně FCGdB se mimochodem objevil mladičký Ažbe Jug, reprezentant Slovinska do 21 let, který dokonce dostal přednost i před dvojkou Kévinem Olimpou. Prakticky hodinu si v podstatě nešáhl na míč, jeho spoluhráči rovněž velmi dobře bránili.

V 63. minutě Mendy fauloval v šestnáctce Poka a kopala se penalta, díky níž se Bordeaux ujalo zaslouženého vedení. Jussie poslal Ospinu tam, kam potřeboval, a z bílého puntíku zamířil na opačnou stranu. O šest minut později ovšem bylo vyrovnáno. OGC prakticky ze své první vážnější možnosti skóroval.

Jug ještě dokázal polapit pokus z voleje od Maupaye, jemuž z levé strany nahrával Eysseric, avšak dorážka Bosettiho skončila již za brankovou čárou. Oba týmy ještě měly dvě šance, jak změnit průběžné skóre, ale Maupayova hlavička skončila nad bránou, a Henriqueho na druhé straně vychytal hostující Ospina.

Les Girondins dohrávali závěrečné minuty o deseti hráčích. Traoré obdržel první žlutou kartu v 82. minutě a druhou stejné barvy o chvilku později. Krátká přesilovka jako by Nice nezajímala, směrem dopředu se již výrazněji nepohnulo a spíše drželo nerozhodný výsledek, který mu v tu chvíli plně vyhovoval.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele