34. kolo
20.04.2014 17:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - EA Guingamp 5:1

V zápase Bordeaux s Guingampem se domácí Cheick Diabaté blýskl hattrickem.

Uběhlo jen osm minut a malijský útočník udeřil poprvé. Grégory Sertić poslal do vápna více než solidní balon, a protože Jérémy Sorbon nevěnoval soupeři dostatek pozornosti, mohl Diabaté zblízka vcelku pohodlně zakončit - 1:0. Odpovědět mohl Thibault Giresse, jenže z dálky jen vyprášil Carrassovy rukavice.

Nedělní odpoledne na Stade Chaban-Delmas však patřilo Diabatému. Dlouhý míč z kopačky Diega Rolána Cheick sebral, a protože obrana Guingampu zaváhala, prosadil se tvrdou střelou po dvaceti minutách hry podruhé - 2:0. No, uběhlo sotva dalších pět, když Bordeaux zahrávalo rohový kop. A díky přesné hlavičce byl hattrick na světě - 3:0.

O čtyři minuty se skóre měnilo znovu. Fatih Atik rozehrál přímý kop a hlavička Mustaphy Dialla zajistila drobnou korekci výsledku - 3:1. Jakoukoliv dramatizaci utkání však těsně po pauze odmítl Brazilec Jussiê, který zužitkoval přesnou přihrávku Lucase Orbána po rychlém protiútoku - 4:1. Mamadou Samassu Les Girondins zaměstnávali nadále. Ale ani Maurice-Belay, ani Sertić na něho svými pokusy nevyzráli.

Jenže, čtyřiadvacetiletý gólman stejně ještě jednou kapituloval. Grégory Cerdan zahrál ve vápně rukou a Diego Rolán dal v 68. minutě z penalty výsledku konečnou podobu - 5:1. Bordeaux tak setrvá na sedmé pozici, zatímco Guingamp si pořádně zavařil, jelikož pronásledovatel ze Sochaux se vítězstvím nad Remeší dotáhl na dva body na tuto první nesestupovou pozici.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele