6. kolo
21.09.2013 20:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Sochaux - Lille OSC 0:2

Návrat do sestavy jako hrom prožil hostující útočník Nolan Roux. Ten po disciplinárním trestu a problémy se stehnem nastoupil v nové sezóně vůbec poprvé a hned se uvedl dvěma góly, které rozhodly o zaslouženém vítězství Lille. Sochaux se dál trápí, ze samotného dna po tomto výsledku logicky nevybředlo.

Roux zřejmě na delší dobu nahradí v útoku zraněného Mendese, který by měl léčit svůj pochroumaný kotník zhruba dva až tři měsíce. Trenér René Girard zvolil klasické rozestavení 4-4-2 a pětadvacetiletého Francouze poslal na hrot spolu s osvědčeným a ostříleným reprezentantem Salomonem Kalouem.

FCSM, společně s Ajacciem, zůstává zatím jako jediný bez ligového vítězství. Zpočátku to však vypadalo, že by se zápas nemusel vyvíjet špatným směrem. Z rychlých protiútoků zahrozili postupně Mayuka, Contout či Bakambu, jenže výtečný brankář Enyeama svůj tým pohotovými zákroky podržel.

LOSC se ujal vedení ve 34. minutě. Kalou nabil Rouxovi, který svou přesnou ránou trefil růžek Pouplinovy brány. Hráč s číslem 26 na zádech skóroval o pár minut později ještě jednou, tentokráte zužitkoval hlavou rohový kop Martina. Domácí moc dobře věděli, že zvrátit tohle nepříznivé skóre bude již těžké.

Martin přitom mohl v 51. minutě přidat třetí zásah. Bývalý hráč Sochaux, který se do Lille stěhoval právě odtud za 10 miliónů euro před rokem, však ztroskotal na Pouplinovi. Francouzský záložník přitom čeká na gól v novém dresu už pořádně dlouho. Sečteme-li i loňské zápasy, je to už 37 ligových kol.

Sochaux ani ve druhé půli nenašlo recept na pozornou defenzívu soupeře. Roux mohl zkompletovat hattrick ve dvou dobrých příležitostech. V 80. minutě musel být přece jenom v pohotovosti Enyeama, který zlikvidoval parádní střelu Contouta. Poslední možnost měl v závěru Kalou, ovšem v koncovce se mu nezadařilo.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele