1. kolo
10.08.2013 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - FC Sochaux 1:1

Spravedlivou remízou skončil zajímavý souboj mezi Évianem a Sochaux, celky usilující především o prvoligovou záchranu. První poločas lépe vyzněl pro domácí stranu, zkraje se totiž trefil Fabrice Ehret, druhý ovšem zvládli lépe hosté, kteří zásluhou Roye Contouta z 54. minuty urvali alespoň bod.

Loni FCSM na Parc des Sport d'Annecy rupnul jako nikdy v sezóně, porážka 1:5 notně zahýbala s jeho záchranářskými ambicemi, byť pro něj vše nakonec dopadlo dobře. Avšak ani do tohoto utkání nevstoupil dobře. Na Wassův centr zprava si v šestnáctce nejvýše naskočil Ehret a hlavou ve 4. minutě poslal Évian do vedení.

Domácí přitom mohli náskok pohodlně navýšit, protentokrát je však trochu zradila koncovka. Kouči Pascalu Duprazovi se jinak zatím osvědčují noví bandité Youssouf Sabaly a Nicolas Benezet, jež notně rozhýbali hru. V 18. minutě bohužel pro ně selhal Ehret sám tváří v tvář brankáři Pouplinovi a ve 24. minutě neskóroval ani Bérigaud.

Ve 35. minutě byl ÉTG druhé brance asi nejblíže, Pouplin už totiž mezi třemi tyčemi nemohl nic moc dělat, naštěstí pro něj byl po ruce Corchia a ten odkopl balón do bezpečí. Jako na smilování čekala družina Érica Hélyho na hvizd sudího Philippeho Kalta, který ukončil poločasové trápení hostů.

Jenže ani začátek druhého dějství se Sochaux moc nepovedl, Corchia totiž v 53. minutě musel opět zaskakovat za Pouplina, jehož se snažil přehodit lobem Bérigaud. Z ničeho nic pak o pár chvil později dokázal vyrovnat Contout, jenž po zbavení se svého strážce Rabiua přesnou střelou překonal do té doby nezaměstnaného Laquaita.

Ve zbývajících minutách už nebylo Duprazovo družstvo tak dominantní jako třeba v první půli. Sochaux se po srovnání stavu dost uklidnilo a hlavně vzadu netropilo chyby. Dokonce mohlo strhnout vítězství na svou stranu nebýt ofsajdu Butina ze 72. minuty a skvělého zákroku Laquaita vůči Contoutovi pět minut před koncem.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele