10. kolo
19.10.2013 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - EA Guingamp 1:2

Nováčkům se letos nad očekávání daří - k milionářskému Monacu a obrozenému Nantes se, zdá se, začíná přidávat i "třetí vzadu" Guingamp. Dnes dokázali svěřenci Jocelyna Gourvennece díky výhře 2:1 vyválčit cenné body z půdy rovněž sestupem ohroženého Évianu.

Pro savojský celek to bylo hodně kruté - tým Pascala Dupraze v utkání vedl, ale nejenže nakonec nezískal ani bod a protáhl šňůru bez výhry na pět zápasů, ale navíc přišel i o zraněného Kévina Bérigauda, jednoho z nejlepších útočníků dosavadního ročníku Ligue 1. Ještě v poločase se zdálo, že branka Nicolase Benezeta může zajistit po dlouhé době přijatelný výsledek, Thibaut Giresse a Ladislas Douniama však byli po změně stran opačného názoru.

Skóre otevíral Benezet, pro nějž šlo o vůbec první branku v Ligue 1 - bývalý forvard Nimes si vyměnil míč s Bérigaudem a placírkou poslal míč za záda kamerunského strážce N'Dy Assembého. Je ovšem nutno dodat, že v tu chvíli šlo o gól dosti překvapivý - Évian do té doby neměl jedinou střelu na bránu, zatímco Guingamp ovládal hru a mohl téměř okamžitě vyrovnat, jenže Douniamu eliminoval pozorný Jesper Hansen.

ÉAG nicméně chyběla invence a kreativita - alespoň do doby, než byl ve druhé půli vyslán na hřiště Steeven Langil, který vystřídal Claudia Beauvueho. To spolu s Bérigaudovým odchodem vedlo k zaslouženému vyrovnání: Langil chytře zapojil do hry levého beka Reynalda Lemaitreho, od nějž se míč dostal až do cesty Giressemu, proti jehož levačce neměl Hansen žádnou šanci. Hostující kapitán a syn francouzské legendy Alaina Giresseho si tak rovněž připsal vůbec první ligový gól - ve dvaatřiceti.

Byla to teprve druhá venkovní branka Guingampu v sezoně (a tu první červenočerní ani nevstřelili sami, nýbrž šlo o vlastní trefu remešského Anthonyho Webera), ale brzy mělo být ještě lépe - o pouhých pět minut později. Opět u toho byl skvělý Langi, který zprava nacentroval před bránu a Douniama hlavou trknul míč do sítě; a stejně jako Benezet s Giressem, také tento konžský forvard poznal gólovou radost poprvé ve francouzské prvoligové kariéře.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele