5. kolo
14.09.2013 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - SC Bastia 1:1

Ani první gól Wahbi Khazriho v nové sezoně nakonec Bastii v Guingampu k výhře nestačil - domácí dokázali díky Yatabarému urvat remízu 1:1.

Khazri má pověst hráče, jehož branky často kandidují na gól sezony, a ani tentokrát jí nezůstal moc dlužen - jeho nádherná dalekonosná rána z úvodu druhé půle se určitě objeví minimálně v hlasování L'Equipe o nejhezčí trefu kola. V dramatickém závěru však nakonec měl poslední slovo malijský kanonýr, nejlepší střelec Guingampu, který nejprve v 88. minutě proměnil penaltu, avšak druhou v nastavení zahodil. Hosté tak mohou děkovat kromě Khazriho také gólmanu Mickaëlu Landreauovi..

Bývalý gólman Nantes a Lille frustroval guingampské útočníky celý zápas; za zmínku kromě chycené penalty stojí zejména jeho skvělý reflexivní zákrok proti hlavičce Christophe Mandanneho. To uplynula sotva půlhodina hry, v níž byli domácí o něco lepším týmem - poté se však obraz hry otočil, a Ilanově ráně po Keserüově pasu nechybělo mnoho, aby vklouzla do sítě u zadní tyče. Když však tito dva hráči přenechali po vzájemné kombinaci zakončení Khazrimu, bylo vymalováno - překrásná rána tuniského playmakera zaplula přesně do vinglu.

Jeden z nejtalentovanějších hráčů soutěže tímto gólem neřekl poslední slovo, a domácí obrana si hodně oddychla, když se po elegantním obtočení kolem Kerbrata netrefil podruhé; tlak Bastie mohl zúročit také Keserü, avšak jeho přímý kop rovněž těsně minul bránu. Až v samém závěru vysvobodila Guingamp penaltová situace - Mandanne byl faulovám Drissou Diakitém, rozhodčí Tony Chapron nezaváhal a Yatabaré poslal Landreaua na špatnou stranu. Také druhý pokutový kop zařídil Mandanne - tentokrát po jeho hlavičce zahrál Fethi Harek rukou, avšak Yatabaré napodruhé neuspěl.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 ten kurz za to stoji

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele