26. kolo
22.02.2014 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - OGC Nice 1:0

Guingamp a Nice mají minimálně dvě věci společné - oba vyznávají červeno-černou barevnou kombinaci a oba se potýkají s katastrofální formou. Alespoň tak to vypadalo těsně před nástupem na hřiště ve vzájemném duelu. Utkání samotné nakonec ovládl jedinou brankou Yatabarého Guingamp, který tak zvítězil poprvé od 15. kola; Nice naopak nevyhrálo potřetí za sebou a propadlo se na 14. příčku.

Že utkání nebude žádnou přehlídkou fotbalových fines, napovídal už nevalný stav trávníku na Stade du Roudourou, a ještě daleko po skončení základní hrací doby to vypadalo na dost možná očekávanou remízu 0:0; Yatabarého trefa, která utnula mučivé desetizápasové čekání na výhru, přišla doslova pět minut po dvanácté (90+5'). Šlo o bolestivě jednoduchou situaci - Lionel Mathis poslal ze středového kruhu dlouhý míč do míst, kde tušil Christophe Mandanneho, ten pálil na 18 metrech bez rozmýšlení z první, a zblokovaný míč se už odrazil přímo do cesty malijskému forvardovi.

Jako by inkasovaná branka v 5. minutě nastavení nebyla sama o sobě dostatečným šokem, musí se svěřenci Claude Puela vypořádat také s absencí brankářské supestar Davida Ospiny - kolumbijskému reprezentantovi se totiž inkasovaná branka pranic nelíbila, což vysvětloval čtvrtému sudímu s takovou vehemencí, že byl ještě v 6. minutě přesčasu vykázán ze hřiště.

Pokud si však v tomto nudném a naprosto nezáživném utkání prakticky bez jakékoliv závažnější šance někdo zasloužil výhru, byli to zřejmě domácí - i kdyby pouze kvůli jediné zajímavé situaci z 62. minuty, kdy se míč po Yatabarého hlavičce otřel o Ospinovu tyč. A to bylo vše. Jedna pološance, jeden gól, jedna červená karta. Guingampu se tak podařilo stáhnout svého soupeře v tabulce už na dva body, dnešní představení si však nikdo ze zúčastněných za rámeček nedá.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele