16. kolo
04.12.2013 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

EA Guingamp - Girondins Bordeaux 0:1

Ačkoli Bordeaux hrálo od 53. minuty bez vyloučeného Lucase Orbána, dokázalo i ve sníženém počtu hráčů udržet průběžné jednobrankové vedení, které mu v první půli zařídil Julien Faubert. Guingamp prohrál teprve podruhé od začátku října, díky tomuto neúspěchu v tabulce spadl právě pod svého soupeře.

Jako by z Les Girondins spadla po neúspěšném utkání s Frankfurtem v rámci Evropské ligy deka. Fakt, že už zkrátka nemohou postoupit ze skupiny a že nejsou pod tlakem, pravděpodobně hráčům uvolnil ruce. Hosté o víkendu bez větších problémů skolili Ajaccio 4:0 a ani v Guingampu nehráli vůbec špatně.

Po nezáživné úvodní pětadvacetiminutovce FCGdB z ničeho nic udeřil. Sertic vyslal do vápna Fauberta, jehož střelu na bližší tyčku gólman N'Dy Assembé nezlikvidoval. Vyrovnat mohl ve 32. minutě Douniama, který rozhodně zlobil obranu soupeře z pravé strany, brankář Carrasso si ale s jeho pokusem věděl rady.

Do přestávky mohl ještě navýšit náskok Jussie, ten tentokráte N'Dy Assembého neohrozil, jelikož mířil pouze nad břevno. Zkraje druhého poločasu se situace pro Bordeaux zašmodrchala, po druhé žluté kartě byl vyloučený Orbán. Gillotovi hoši se od té chvíle soustředili na bránění a taktika se jim vyplatila.

Domácí byli směrem dopředu bezzubí, a to navíc Bordeaux vyhrálo venku z posledních 14 ligových zápasů jen jednou. Největší šanci měl Fauré, nicméně jeho rána z první skončila v 79. minutě na břevně. V nastavení padla ještě jedna červená karta, Beauvue tak příští kolo dres EAG určitě neoblékne.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

10 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele