28. kolo
08.03.2014 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Évian Thonon Gaillard 0:1

Zdá se, že Évian to myslí se záchranou opravdu vážně - podalpský tým dnes utnul vítěznou sérii Guingampu důležitou výhrou 1:0. Autorem jediné branky byl Cédric Cambon, který se v Ligue 1 prosadil poprvé po dvou letech.

Domácí vyhráli dva předchozí zápasy, dnešní neúspěch však znamená, že mají na sedmnáctý Évian už pouze dvoubodový náskok; oba kluby se však nacházejí mimo bezprostředí ohrožení sestupu, neboť osmnácté Valenciennes ztrácí na záchranu celých pět bodů. Les Croix de Savoie ukázali, že umí zabrat v pravý okamžik - minulý týden porazili Nantes, dnes se jim povedlo efektivně eliminovat dominanci Guingampu v první polovině a udeřit ve 49. minutě.

Už po několika vteřinách zaznamenal první šanci domácí křídelník Thibaut Giresse, který ránou z 20 metrů vyprášil rukavice gólmana Jespera Hansena. Tentýž hráč pak mířil o tři minuty později těsně mimo. Évian byl v úvodu jasně horším týmem a domácí toho mohli využít, kdyby byl Rachid Alioui býval lépe využil špatného Hansenova vyběhnutí; jeho lob však spolu s brankářem přehodil i samotnou konstrukci.

Alioui byl i nadále nejvýraznější postavou na hřišti, avšak Gourvennecovi svěřenci se i přesto nedokázali probít přes pozornou hostující obranu. Évian poprvé zahrozil díky Marku Rubénovi, jehož střela ze 41. minuty nenadělala Mamadou Samassovi v domácí bráně žádné problémy.

Čtyři minuty po změně stran bylo rozhodnuto - obrana ÉAG po Barbosově přímém kopu pořádně zaspala, čehož využil Cambon, který zpracoval míč a s nečekanou suverenitou jej poslal za Samassova záda. Šlo o jeho první brankový úspěch od března 2012.

Évian se následně ještě dožadoval penalty poté, co Mathis ve vápně nevybíravě stáhnul Nicolase Benezeta; píšťalka sudího však zůstala němá. Na druhé straně promeškal Guingamp skvělou šanci na vyrovnání - Hansenovo trestuhodné podběhnutí Mathisova rohu mohl potrestat Beauvue, jehož hlavička však naneštěstí pro domácí mířila těsně mimo. Ani závěrečný tlak už nováčkovi v boji o cenné body nepomohl.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele