35. kolo
04.05.2013 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ES Troyes - Évian Thonon Gaillard 1:0

Veledůležité vítězství si připsali fotbalisté Troyes, kteří před vlastními fanoušky porazili díky Bahébeckově brance Évian 1:0. Boj o záchranu tak bude napínavý až do samého konce..

Dvacetiletý forvard, který je v klubu na hostování z PSG, skóroval 12 minut před koncem, poté, co na druhé straně Brice Dja Djédjé trefil tyč; Troyes se tak odlepilo z posledního místa, kam se propadnul Brest. Évian je osmnáctý a na svého dnešního soupeře už má pouze tříbodový náskok; o další bod nahoře se na první "bezpečné" pozici vyhřívá Nancy.

Les Croix de Savoie vstupovali do zápasu zatíženi dvěma prohrami v řadě, ale dnes to přesto byli oni, kdo byl v úvodu aktivnějším týmem; domácí gólman Yohann Thuram-Ulien tak musel zasahovat proti Adnaneho voleji po Lacourově centru zprava, a něco podobného si zopakoval krátce poté, dokonce proti témuž hráči.

Troyes se však rychle přizpůsobilo rytmu hry a Quentin Othon pálil po Darbionově pasu těsně vedle; sám Darbion se následně uvolnil, převzal ve vápně míč od Yattary a vystřelil do boční sítě. I po změně stran byli domácí o něco aktivnější a Yattara mohl skórovat už ve 46. minutě - tváří v tvář Laquaitovi však pouze nechal vyniknout famózní brankářův reflex.

Odpověď Évianu na sebe nenechala dlouho čekat; v 53. minutě převzal Dja Djédjé Sagbův pas a vyslal na Thurama tvrdou ránu, která se však odrazila pouze od tyče. Na druhé straně se něco podobného stalo o 13 minut později; tentokrát to byl bránící Lacour, kdo na brankové čáře zastavil Nivetovu hlavičku po Darbionově rohu.

Na druhý pokus však kombinace těchto dvou už vyšla, a Troyes tak vyválčilo zasloužené tři body - Nivet uvolnil na pravém křídle Darbiona, který našel volného Bahébecka, a ten po pouhých čtyřech minutách na hřišti konečně poslal míč za Laquaïtova záda.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele