35. kolo
02.05.2012 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

OGC Nice - Lille OSC 0:1

Když se dva perou, třetí se směje - otřepané pořekadlo se může v letošní sezoně Ligue 1 klidně potvrdit. Stačí k tomu maličkost - Lille musí obhájit mistrovský titul. Zatím pro to dělá skutečně vše.

Díky raketovému nástupu do utkání v Nice, podpořenému brankou Túlia De Mela, se totiž Dogy posunuly už na druhé místo před PSG, které zápas se Saint-Étienne teprve čeká. Vedoucí Montpellier má tři kola před koncem pětibodový náskok, a schyluje se tak k pořádnému thrilleru - v posledním kole totiž Pailladins přivítají právě Dogues, zatímco PSG jede do Lorientu, který doma naposledy vygumoval jak Montpellier, tak Marseille.

Nice si na druhé straně zadělalo na potíže se záchranou - celek Reného Marsiglii prohospodařil možnost posunout se blíže klidnému středu tabulky a poslední špatné výsledky jej opět přiblížily k magické "červené" hranici, na kterou mají Aiglons momentálně pouze tříbodový náskok.

Lille dnes nenechalo nikoho na pochybách, kdo že by měl na Azurovém pobřeží zvítězit. Hned z prvního útoku totiž skórovalo - Rio Mavuba dlouhým míčem našel Edena Hazarda a belgická superstar připravila milimetrový pas De Melovi, pro nějž jsou takové situace lahůdkou - 0:1.

Na druhé straně se o vyrovnání pokoušel Franck Dja Djédjé, ale s Clercovým pasem mohl naložit lépe než jej pouze napálit nad bránu. Jinak ale Dogy exhibovaly a naděje domácích držel pouze skvělý Ospina.

Nolan Roux poprvé ještě těsně přestřelil, ale ze svého druhého útoku už mířil přesně a Ospina musel jeho dobrou střelu vykopávat z brány. Poté se pokoušel prosadit i Hazard, který si narazil s Balmontem, ale jeho finální pokus zlikvidoval na brankové čáře Renato Civelli. Ani role asistenta dnes největší hvězdě týmu napodruhé nevyšla - jeho uvolnění Payeta bylo ukázkové, ale stejně tak i Ospinův zákrok.

Landreau si sice na druhé straně zachytal proti pokusu Clerka, ale o nic nebezpečného nešlo. To kolumbijský borec v domácí bráně zakouzlil ještě jednou, když už v nastaveném čase vychytal opět Payeta, ale na body to domácím nestačilo. Ty si totiž napříč celou Francií zaslouženě odváží celek s nejlepší formou soutěže.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Sotuen

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele