33. kolo
21.04.2012 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Nice si poradilo s oslabeným Auxerre

O devíti hráčích se nehraje jednoduše. A už vůbec ne v důležitém zápasu o záchranu. Auxerre nezvládlo utkání v Nice a po jediné trefě Luciana Monzóna z prvního poločasu zůstává připoutané k poslední příčce Ligue 1.

Tým Jeana-Guye Wallemmeho tak nevyužil příležitost stáhnout náskok sedmnáctého Brestu na dva body, rozdíl tak nadále zůstává pětibodový. AJA se navíc v posledních týdnech stále nedaří - z posledních deseti zápasů zvítězilo pouze jednou, celkově uhrálo sedm bodů. Naproti tomu Nice dalo zapomenout na ztrátu všech bodů s Rennes a po třetí výhře z posledních čtyřech zápasů se v tabulce posunulo již na dvanáctou pozici. Z té má na osmnácté Sochaux již čtyřbodový náskok.

I přestože kurzy sázkových kanceláří v dnešním zápase favorizovaly domácí, slova se jako první ujali hostující borci. Již v osmé minutě se ve velice nadějné pozici objevil Anthony Le Tallec. Po přihrávce Dennise Oliecha se francouzský útočník opřel do míče z voleje, nicméně mířil těsně vedle.

Po čtvrthodině hry zacinkala za brankářem Davidem Ospinou dokonce branková konstrukce, viníkem byl domácí obránce Francois Clerc, jenž po centru Omara Kossoka odvracel míč hlavou poněkud nešťastným směrem. Další ránu z první vyslal na branku Nice Roy Contout, gólman domácích byl ale tentokrát připravený.

A i když bylo Auxerre v úvodních fázích utkání lepším týmem, branku vstřelit nedokázalo - a bylo za to náležitě potrestáno. Devět mit před koncem prvního poločasu se z pokutového kopu prosadil argentinský obránce Luciano Monzón. Rozhodčí odpískal penaltu po faulu střídajícího Pyrecqueho Rizieyrana na unikajícího Francka Dja Djedjeho. A nabídnutou příležitost bez problémů Monzón proměnil - 1:0.

Krátce na to přišel další zlomový okamžik zápasu. Dennis Oliech si totiž pustil pusu na špacír a tak dlouho se rozčiloval ohledně sudího rozhodnutí, až uviděl červenou kartu. Nice se v početní převaze hrálo o mnoho pohodlněji. Ačkoliv diváci na další brankové okamžiky čekali marně, domácí byli jasně lepším týmem.

Blízko druhé brance se ocitli v 64. minutě, když se střídající Esmael Goncalves šikovně protáhl po pravém křídle a celou akci korunoval i zakončením, nicméně Olivier Sorin v bráně Auxerre předvedl pohotový zákrok. Gólman hostů se musel činit i proti další ráně Nice, tentokrát z kopaček Kafoumby Coulibalyho.

Na "Mission impossible" mohli hosté dnešní utkání překřtít deset minut před koncem. Willy Boly viděl za faul na Goncalvese druhou žlutou kartu a vydal se do kabin za Dennisem Oliechem. Auxerre dohrávalo o devíti. A Nice se útočení nebálo. V 81. minutě si s Rizieyranem pohrál Elliot Grandin a jeho parádní střela skončila pouze těsně vedle brankové konstrukce.

Nakonec se ale z překvapivého bodu málem mohlo radovat Auxerre. Šest minut před koncem se totiž po chybě Monzóna dostal k míči střídající Olivier Kapo a jeho rána před opuštěním hrací plochy ještě pocítila tvrdost brankové kontrukce...

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele