24. kolo
19.02.2012 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 1:0

Zdá se, že Lyon může na titul pomalu zapomenout; v nesmírně důležitém utkání totiž podlehl Bordeaux a ohrožena je i jeho účast v příštím ročníku LM.

Ve 42. minutě rozhodl o osudu Les Gones pětadvacetiletý forvard Yoann Gouffran, konkrétně jeho hlava. Pro Girondins to znamená pátý zápas na Stade Chaban Delmas bez prohry v řadě, pro poražené, kteří si mimochodem prohrát určitě zasloužili, jediné vítězství v posledních pěti utkáních...

Kim Källström, nastoupivší netradičně na pozici AM, se postaral o první šanci zápasu, když v 10. minutě vybídl ke skórování Gomise, který napřáhl z 25 metrů a prověřil Carrassovu pozornost. Bordeaux trvalo k osmělení dalších 18 minut; to se totiž k přímému kopu postavil Ludovic Obraniak, dobře nacentroval a způsobil horkou chvilku lyonské obraně, která nedokázala uhlídat hlavičkujícího Cianiho, ale urostlý stoper nakonec těsně přestřelil.

Celkem nudný první poločas nakonec rozčísla situace, která se ukázala být klíčovou v celém zápase - ve 42. minutě si roli rozehrávače přímého kopu vyzkoušel znovu Obraniak, jehož centr sice našel pouze obránce Bakari Koného, ale ten zazmatkoval a předložil Gouffranovi nabídku, kterou domácí útočník neodmítl - 1:0.

A ve druhé půli to bylo Bordeaux, kdo hrál na hřišti první housle. V 56. minutě se do šance propracoval aktivní Obraniak, který málem vytěžil maximum z Trémoulinasova úniku po levé straně, ale nakonec byla Llorisova brána jeho střele příliš těsná. Hodně dramatická byla potom situace z minuty 59., kdy se lyonští dožadovali penalty - Michael Ciani totiž složil v pokutovém území Jimmyho Brianda, ale rozhodčí situaci posoudil jako čistou.

Bordeaux mohlo zvýšit svoje vedení v 73. minutě prostřednictvím Jaroslava Plašila; český záložník však svojí střelou zdálky pouze donutil Llorise k fantastickému zákroku. Zbytek utkání se pak už odehrál v poklidném tempu; domácí kontrolovali hru, nepustili Lyon k žádnému závěrečnému tlaku a zaslouženě urvali důležité tři body.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

to bude 1 Lyon ceka tezky zapas proti APOEL a jeste tezsi v sobotu

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon ma cely tyzden volny az cez vykend narazi na PSG, s Apoelom hrame az o 2 tyzdne

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon ma cely tyzden volny az cez vykend narazi na PSG, s Apoelom hrame az o 2 tyzdne

Reagovat
tlaci

Mám vsazeno + 2,5 kurz 2 ,tak snad to výjde. Výsledek z minulého týdne mě k tomu utvrdil.

Reagovat
smazaný uživatel

tipuji hodně gólů a kvalitní fotbal ať vyhraje ten lepší

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele