26. kolo
03.03.2012 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Girondins Bordeaux - OGC Nice 1:2

Fotbalisté Bordeaux po poslední porážce v Montpellieru neodčinili svůj neúspěch a doma před vlastními fanoušky podlehli trápícímu se Nice 1:2. Hosté se díky těmto cenným třem bodům vyšplhali ze sestupového pásma, kde už nějakou tu dobu pobývali. O jejich branky se postarali Monzón a Guie Gneki, za domácí skóroval Planus.

Oba týmy vstoupily do utkání hodně zostra. Za Nice se k bráně tlačil Coulibaly, jenže proti byl mezi třemi tyčemi gólman Carrasso. Na druhé straně hodně nebezpečně vypálil Trémoulinas, avšak přece jenom o kousíček vedle. V 18. minutě se hosté ujali vedení. Monzón úspěšně proměnil penaltu nařízenou za faul Cianiho na Mouniera ve vápně.

Bordeaux jinak nebylo po celý zápas nijak výrazně aktivní. Byl to opět jeho typický zápas, ve kterém se mu nic nedařilo. Přitom mohlo být pro něj ještě hůře, kdyby ve 34. minutě Carrasso nezlikvidoval střelu Mouniera. Jenže zle nakonec opravdu bylo o pět minut později. Digard svým pasem našel Guie Gnekiho, který se v koncovce z dobré pozice nemýlil.

Kdyby v 61. minutě Carraso nepolapil další nebezpečný pokus Monzóna, bylo by zřejmě definitivně rozhodnuto. Jenže OGC nakonec dalo soupeři možnost se zvednout. V 67. minutě Obraniak poslal táhlý centr do šestnáctky, kde ho Ciani hlavou sklepl pro volného Planuse, jenž pravačkou propálil jinak ne příliš zaměstnaného brankáře Ospinu.

Jenže Les Girondins se nakonec k nějakému většímu tlaku vyvíjeného na soupeře neuchýlili. Nice se celkem v pohodě bránilo jejich atakům, které i v mnoha případech postrádaly finální přihrávku. I když si Ospina musel zachytat proti Maurice-Belayovi nebo Dibatému, to ano. Nejvíce mu ale zatrnulo, když v 86. minutě druhý jmenovaný dokonce trefil tyčku.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele