34. kolo
29.04.2012 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Bordeaux smetlo o devíti hrající Sochaux jasně 3:0

Po šestibrankovém přídělu od Paris Saint-Germain se předposlednímu Sochaux nevydařil ani dnešní zápas proti Bordeaux. Girondins si z Stade Auguste Bonal odváží všechny body po jasném vítězství 3:0.

Tým, v němž působí také český záložník Jaroslav Plašil, tak zvítězil již podruhé v řadě; v tabulce mu to ale k lepšímu umístění nepomohlo a nadále tak zůstává na osmé příčce. Naopak Sochaux se situace začíná komplikovat o něco více - po debaklu 1:6 od Paris SG přišla další ztráta všech bodů, a lvi tak nadále zůstávají na předposlední pozici.

Bordeaux, které díky dnešnímu vítězství možná trochu zvětšilo své neveliké šance na evropské poháry, bylo lepší od samého úvodu utkání. Již v šesté minutě se do zakončení dostal polský záložník Ludovic Obraniak, jeho rána z voleje však skončila u pozorného gólmana Teddyho Richerta.

Branka přišla po dvanácti minutách hry, svou letošní šestou ligovou branku si připsal Jussie. Brazilskému křídelníkovi poslal míč pěknou přihrávkou k pokutovému putníku Nicolas Maurice-Belay a osmadvacetiletý hráč poslal levačkou balon do sítě - 0:1.

Stejný hráč se ocitl o pár okamžiků později druhé brance v utkání, avšak tentokrát jeho volej skončil mimo branku. Zhruba po půlhodině hry se do ofenzivního snažení zapojilo také domácí mužstvo. Ve dvou nebezpečných pozicích se objevil kdo jiný než Modibo Maiga, malijský kanonýr však ani jednou na bedlivého Carrassa v bráně Bordeaux nevyzrál.

Domácímu výběru se již do konce poločasu žádná jiná příležitost nenaskytla, ve druhém poločase pak již definitivně na jakýkoliv příznivý výsledek mohli zapomenout - během osmi minut je pohřbily dvě červené karty a stejný počet inkasovaných branek. Girondins ale byli nebezpečnější již zkraje druhého dějství, Richert musel být na pozoru proti ranám Maurice-Belaye a Gouffrana.

Po hodině hry přišel zlomový okamžik - Sébastien Roudet zahrál v pokutovém území rukou, za svůj prohřešek uviděl ihned červenou kartu a rozhodčí pochopitelně nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Maurice-Belay a ačkoliv se Richertovi podařilo uhádnout správný směr, na balon již nedosáhl - 0:2.

Nepříliš vydařený výkon Sochaux pokračoval - za hádky se sudím byl v 64. minutě vyloučen Modibo Maiga a hosté dokázali svou početní převahu rychle využít. Po přihrávce Landryho N’Guema se op pouhé minutě na hřišti prosadil Henri Saivet - 0:3.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele