36. kolo
07.05.2012 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Sochaux - AS Nancy-Lorraine 1:0

Dlouho to vypadalo na nudnou a nic neřešící remízu 0:0, ale Roudetova úspěšná střela ze závěru utkání nakonec pořádně zdramatizovala boj o udržení. Nancy poslední dobou viditelně dochází dech, ale už teď je jasné, že na jinak vynikajícím jaru to nic nezmění; Sochaux se pak po dlouhatánské době vyšplhalo ze sestupového pásma.

Stade Bonal si zhluboka oddechl v 85. minutě - to totiž šikovný záložník vtrhl do vápna a povedeným lobem přes vybíhajícího Assembého urval pro Lionceaux teprve osmou výhru sezony. Sochaux je tak momentálně tabulkově zachráněné - sestupovali by Brest, Dijon a Auxerre. Závěr ligy chystá ještě pořádný thriller.

Do první šance zápasu se dostali Chardons, ale domácí zachránila branková konstrukce. Richert ještě napoprvé Bakara vychytal, ale rána z Karabouého dorážky už se opřela pouze do tyče. V závěru jinak nudného poločasu na sebe ještě upozornil Moukandjo, který v 35. minutě přestřelil. Sochaux se v první půli předvedlo pouze střelou Privata po Boudebouzově nahrávce, ale tam šlo spíše o střelu propagační a Assembé s ní neměl žádné problémy.

V kabině však jako by si domácí uvědomili, co je vlastně v sázce, a ve druhé půli už na hřišti dominovali. Střela Jeromeho Roussillona ze 40 metrů ještě žádný velký vzruch nepřinesla, ale Peybernesovu hlavičku z 53. minuty už musel Assembé likvidovat.

Dlouho to vypadalo, že Assembé bude hrdinou zápasu, který svému týmu zajistí zisk bodu - kamerunský gólman si totiž poradil jak s dalekonosnou ránou Bakambua, tak i s pokusem Thierryho Doubaie. Stupňující tlak však nakonec Sochaux životně důležité body přinesl - Roudet využil hrubky Bakaye Traorého ve středu pole (avizovaná letní posila AC Milán rozehrála přímo na nohu domácího záložníka) a na cestě k bráně se rozhodl vyzkoušet Assembého chytrým lobem, který zaplul za záda nešťastného brankáře - 1:0.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele