25. kolo
25.02.2012 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - AS Nancy-Lorraine 2:0

Évian přehrál v důležitém záchranářském souboji Nancy v poměru 2:0 a notně tak vylepšil svoji tabulkovou pozici.

Hrdinou utkání se stal Kévin Bérigaud, který vstřelil oba góly v průběhu pouhých tří minut první půle a odsoudil tak Les Chardons k opětovnému pádu na sestupové pozici. Nováček z Annecy se naproti tomu vyšplhal do středu tabulky a je jedenáctý.

Prvních 20 minut utkání bylo pro diváka spíše utrpením: hrálo se ve středu pole a naprosto bez šancí. Potom se ale obraz na hřišti trochu rozhýbal, a mohl za to hostující záložník Salif Sané, který napřáhl z dobrých 30 metrů k fantastickému voleji a jen těsně netrefil Andersenovu bránu. Tato příležitost jako by probudila domácí tým z letargie - a povzbudila k vedení.

Stalo se to ve 29. minutě, a viníkem byla obrana Nancy. Konkrétně pak Sébastian Puygrenier, jehož nepochopitelný kolaps v podobě poslání přesné hlavičky za záda vlastního gólmana nejprve vyústil v obrovskou úlevu - míč se totiž otřel pouze o tyč - a následně v hlubokou depresi. U tyče byl totiž jako první Bérigaud a nemohl pohrdnout - 1:0.

O dvě minuty později bylo prakticky rozhodnuto. Saber Khelifa dobře zakombinoval s Bérigaudem, který se opět pasoval do role zakončovatele, když technickou střelou překonal Assembého podruhé - 2:0.

Nancy mohlo vyrovnat ve 36. minutě, ale Djamel Bakar pohořel na brankáři Andersenovi, a na druhé straně Assembé odmítl Bérigaudův hattrick z dalekonosného projektilu - to už běžel nastavený čas první půle.

Les Chardons se snažili zdramatizovat zápas i po obrátce, ale Andersen byl dnes bezchybný a poradil si i s pokusem Massadia Haidary. Ale i Assembé se několikrát vyznamenal - například při dobrém zákroku po hlavičce Dja Djédjého. Jinak ale byla druhá půle spíše nudnou záležitostí a bylo vidět, že oba celky utkání pouze dohrávají a o výsledku je rozhodnuto. Definitivní pečeť za zápasem mohl udělat v 81. minutě Khelifa, ale kamerunský gólman byl opět proti.

A poslední šanci zápasu viděla minuta třiaosmdesátá - Thomas Mangani našel z přímého kopu nešťastníka Puygreniera, který však pouze přidal hvězdičku k Andersenově jedničce za dnešní vystoupení.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Evian si pujde pro body... 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele