12. kolo
29.10.2011 19:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Évian přehrál Auxerre a konečně vyhrál

Évian prolomil dlouhou devítizápasovou sérii bez vítězství a před vlastními diváky si s jistotou poradil s Auxerre. Dvě branky si připsal Yannick Sagbo, autorem té třetí je Cédric Barbosa. Za hosty se trefil pouze Dariusz Dudka z penalty.

Évian si tak tři body připsal po dlouhých devíti ligových zápasech bez vítězství a v tabulce mu to pomohlo povyskočit ze sedmnácté příčky až na čtrnáctou. Naproti tomu Auxerre se nadále propadává do větší krize, dnes prohrálo již potřetí v řadě a z posledních pěti utkání si připsalo jediné vítězství. Z jedenácté pozice kleslo na třináctou.

Domácí byli od začátku utkání aktivnějším mužstvem a již v osmé minutě se Barbosa ocitl v nadějné pozici. Olivier Sorin v brance Auxerre si ale bez větších problémů poradil. Na střelu Yannicka Sagba o šest minut později byl již ale krátký.

Dudka po vlastní chybě ztratil míč, který získal Barbosa a rychlou a pohotovu přihrávkou oslovil nabíhajícího Sagba, jenž tvrdou ranou pravačkou otevřel skóre tohoto utkání - 1:0.

O dvacet minut později to byl znovu mladý útočník domácích, který pořádně potrápil Sorlina. Tentokrát to byl ale zkušenější brankář, který dal vyniknout svůj um. Kanonýr z Pobřeží slonoviny se ale nakonec své druhé branky dočkal ještě v prvním poločase, a to devět minut před pískotem sudího. Barbosa prodloužil Dja Djedjeho centr a Sagbo zcela osamocen nekompromisně zavěsil - 2:0.

Auxerre, jehož jediná příležitost z prvního poločasu byla rána Rudyho Haddada ze 27. minuty, které těsně minula pravou tyč évianské branky, mělo v druhém poločase ještě více práce s defenzivou než v dějstvím prvním. Velice nebezpečně vypadala příležitost Alda Angouly, který svou hlavičkou nakonec pouze natrefil na břevno.

Skvělou příležitost ke zkompletování hattricku měl následně Sagbo, který se dokonce řítil zcela osamocen na brankáře Sorina. Ten si ale na mladého forvarda počkal a jeho šanci zlikvidoval. V 64. minutě si Sorin poradil s přízemní střelou Sabera Khelify, o tři minuty později se ale skóre přesto měnilo již na 3:0.

Khelifa si naběhl na levém křídle, dostal balon a po delším rozmýšlení si vybral v pokutovém území Barbosu, jehož střela z bezprostřední blízkosti prošla nakonec do sítě - 3:0.

Auxerre dokázalo o dvě minuty skóre alespoň korigovat poté, co Angoula v pokutovém území fauloval Ben Sahara. Pokutový kop proměnil Dauriusz Dudka - 3:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / sportinglife.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Veselac

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

remiza 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele