26. kolo
03.03.2012 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Nancy obralo o všechny body Lyon

Lyon nedokázal využít ztráty Saint-Étienne či Lille a s Nancy prohrál. A to vůbec poprvé za několik posledních let. Olympique tak i nadále zůstává bez jistoty evropských pohárů v nadcházející sezoně.

Parta Rémiho Gardeho jasně ovládla posledních osm vzájemných zápasů s Nancy. S touto sérií je ale nyní konec, Lyon teď totiž pracuje na prodloužení jiné - té bez vítězství. Lyonští na ligový úspěch čekají již od konce ledna, nevyhráli již pět zápasů v řadě. V tabulce je tak předstihlo Toulouse, l’OL ztrácí ze šesté příčky na Evropskou ligu stále tři body, na Ligu mistrů je to o další čtyř navíc.

Naproti tomu Nancy překvapivě zastavilo propad tabulkou, zvítězilo po třech utkáních, z kterých vyšlo pokaždé bodově naprázdno. Soubor Jeana Fernandeze se tak - alespoň dočasně - vyškrábal ze sestupového bahna; na Nice má před jeho dohrávkou s Bordeaux tříbodový náskok.

Byli to navíc domácí, kteří hned v úvodu utkání oslnili svou aktivitou. A za tu byli odměněni úvodní příležitostí utkání. Po dobré práci Lossemyho Karabouého a Daniela Niculaeho se do zakončení dostal Sebastien Puygrenier. Bývalý obránce Zenitu Petrohrad ale nemířil přesně.

Do nadějné šance se ale dostali rovněž lyonští. Byl to Bafetimbi Gomis, který si všiml, že brankář N’Dy Assembé postává až příliš daleko od vlastní branky. Jeho chytrý lob sice soupeřova gólmana překonal, nicméně na kovové břevno byl krátký. V 21. minutě se tak skóre neměnilo.

O tři minuty později již N’Dy Assembé musel zasahovat. Po přímém kopu Michela Bastose se k teči dostal Bakary Koné. Gólman domácího výběru však na vychýlení trajektorie dokázal zareagovat a míč polapit. Zhruba po půlhodině hry napřáhl snad ze třiceti metrů Lossemy Karaboué - a hosté si museli po jeho parádní ráně řádně oddechnout. Jeho rána po přihrávce Saného totiž jen těsně minula tyčku Llorisovy svatyně.

A Nancy pokračovalo v náporu i posléze. Již o tři minuty později měli snad všichni domácí příznivci již ruce nad hlavou, tvrdá hlavička Yohana Mollo přece musela skončit v síti! To by ji ale nesměl strážit skvělý Hugo Lloris, který předvedl další ze svých neopakovatelných zákroků.

I ve druhém poločase se papírově silnější domácí nechali snadno přehrát. Koné si málem vstřelil vlastní branku poté, co se nešikovně připletl k nepříliš povedenému odkopu Crise. Balon ale nakonec naštěstí pro hosty skončil v zámezí. V 59. minutě Lloris ještě vychytal Niculaeho, na akci z minuty 66. už byl ale krátký.

Mollo nasměroval svůj rohový kop přímo na hlavu Sébastiena Puygreniera na přední tyči a ten se tentokrát nemýlil - 1:0.

A o osm minut později bylo rozhodnuto. Z rychlého protiútoku se prosadil Djamel Bakar. Tomu do palebné pozice nahrál Lossemy Karaboué, zakončovatel celé akce se pak rozhodl pro točenou ránu levačkou. A volba to byla dobrá. I tentokrát byl Lloris bez jediné šance - 2:0.

Lyon alespoň v závěru ukázal svou sílu, a na diváky tak čekal poměrně atraktivní a zábavný konec utkání. Ke zdramatizování byl v 85. minutě blízko Koné; to by ale jeho hlavička musela po přímém kopu Källströma namísto brankové konstrukce skončit někde jinde...

Hosté se i nadále tlačili alespoň za čestným úspěchem. Nejblíže mu byl v druhé minutě nastavení Ederson, jeho parádní ránu ale dokázal konečky prstů vyškrábnout do bezpečí N’Dy Assembé.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Langi

0:2 ...a ani mě neštvěte

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 neni co resit

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

je co resit LM takze x

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ehm, zajimavy vzajemny zapasy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele