5. kolo
11.09.2011 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - AJ Auxerre 0:0

Podle předpokládání nenabídl zápas mezi Nancy a Auxerre žádnou velkou přestřelku. Nicméně i přes konečné bezbrankové skóre se diváci příliš nudit nemuseli, zejména domácí byli poměrně aktivním celkem a zaměstnali hostujícího brankáře Donovana Léona hned osmi zákroky. Pro teprve osmnáctiletou dvojku AJA tak šlo o úspěšné napravení reputace po pokaženém prvním utkání v Montpellieru.

Trenér Jean Fernandez tak na svůj bývalý klub v přímé ligové konfrontaci vyzrát nedokázal. Pro Nancy to znamená natažení šňůry bez výhry už na 5 zápasů, což ponechává západofrancouzský tým stále v sestupových vodách. Stejně jako v dřívějších zápasech, i dnes táhl domácí především pravý křídelník Lossémy Karaboué, který střílel hned pětkrát, ale ani on nedokázal posunout ASNL ke kýženému tříbodovému zisku.

Kromě Fernandeze měl zápas zvláštní příchuť i pro Daniela Niculaeho; rumunský útočník strávil pod Fernandezem v Auxerre několik úspěšných let a svému bývalému týmu málem pořádně zavařil i dnes, ale Donovan Léon, který zastoupil zraněného Sorina, se vytáhl jak proti jeho pokusu, tak proti Karabouého dorážce. Další příležitost mělo Nancy po výhodě poskytnuté poté, co Berthod fauloval unikajícího Moukandja; ani Bakaye Traoré však na hostujícího brankáře vyzrát nedokázal.

Po půlhodině hry se konečně osmělilo i Auxerre - brankář Assembé špatně odhadl směr Chafniho přihrávky, ale celou situaci nakonec zachránil spolehlivý Jordan Lotiés. A byli to nakonec právě hosté, kdo si připsal vůbec největší příležitost celého zápasu; Alain Traoré rozehrál už v nastaveném čase první půle rohový kop na Édouarda Cissého, ale jeho střela orazítkovala pouze tyč.

Pro Nancy je v této sezoně typická brejková hra, což není žádné překvapení pro ty, kteří znají Fernandezův rukopis. Všechny dosavadní góly Lorraine padly právě z protiútoků, a o něco podobného se domácí snažili i dnes, jenže Moukandjovi zhatil plány opět skvělý Leon. Největší příležitost si pak červenobílí připsali v 72. minutě, kdy se míč dostal po Lotiésově dlouhém pasu až k Djamalu Bakarovi, který dobře zpracoval míč, uvolnil se a běžel sám na Leona. Svoji příležitost však nezvládl a slabou ránou pouze nastřelil brankáře hostí.

Oba celky si tak nakonec rozdělily po jednom bodu, který příliš neřeší ani v jednom případě.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
patrikhm

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele