8. kolo
25.09.2011 17:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Auxerre díky skvělé druhé půli porazilo Sochaux 4:1

Naprosto zpackaná druhá půle stála Sochaux všechny body. Přestože se hosté po brance Modiby Maigy ujali brzy vedení, domácí Auxerre se do zápasu dokázalo díky trefě Traorého vrátit a následně díky hattricku Oliecha získalo tři body ono.

Auxerre tak zatím v nové sezoně prohrálo pouze jednou, a to v úplně prvním kole s Montpellierem. Nyní ale tak alespoň odstranilo třízápasovou sérii remíz a díky zisku všech bodů se posunulo na devátou příčku. Naproti tomu Sochaux prohrálo již podruhé v řadě, na vítězství pak čeká již od konce srpna. V tabulce se tak propadlo na jedenáctou pozici, kterou dříve okupovalo právě Auxerre.

Přitom pro hosty se vše vyvíjelo skvěle již od prvních sekund. Po dvou minutách se k výkopu postavil hostující brankář Teddy Richert, Willy Boly si s jeho výkopem nedokázal poradit, míč ukořistil Yassin Mikari a Maiga svou tvrdou ránou poslal svůj tým do vedení 1:0.

Sochaux bylo po vstřelené brance jasně aktivnějším celkem než Auxerre a vše to dokumentoval povedenou akcí záložník Marvin Martin. Ten proběhl celým hřištěm a nakonec se odhodlal i ke střele, jeho pokus z třiceti metrů ale konečky prstů dokázal zlikvidovat Olivier Sorin.

Příležitosti Auxerre následovaly v rychlém sledu. Veliký chaos ve vápně soupeře způsobil centr Roye Contouta, brankář Richert se poté vyznamenal proti pokusům Traorého i Oliecha, jenž dorážel. Hosté tak dokázali čisté konto udržet celých pětačtyřicet minut, nakonec ale o cenné vedení přišli šest minut po startů poločasu druhého. Na centr Dennise Oliecha si nejlépe naběhl Alain Traoré, který pohotovým finišem a svou šestou brankou v sezoně určil stav na 1:1.

Neuběhla ani minuta a obrana Sochaux mohla zpytovat svědomí znovu. Kamel Chafni ukázal jednu ze svých parádních přihrávek, poslal do samostatného úniku Dennise Oliecha a keňský buldozer si již proti vybíhajícímu Richertovi poradil - 2:1.

Hosté inkasovali již potřetí po 63 minutách hry. Oliech se znovu řítil zcela osamocený na brankáře Richerta, ten si ale tentokrát si prvním pokusem soupeře poradil, na dorážku stejného hráče již ale nestačil a musel tak míč lovit ze své sítě znovu - 3:1.

Fanoušci na Stade de l’Abbe-Deschamps se fotbalem bavili a museli se pořádně divit, když se jejich oblíbenému mužstvo podařilo vstřelit nakonec i čtvrtou branku. Hattrick zkompletoval Dennis Oliech. Traoré našel svého parťáka parádní přihrávkou v pokutovém území a Oliech svou tvrdou levačkou dal zapomenout na nepovedené roky odehrané na křídle - 4:1.

Richert, který za zápas neudělal jedinou chybu a přesto čtyřikrát inkasoval, v samém závěru zabránil alespoň pověstné pětce. Parádním zákrokem vytáhl z branky pokus Yayi Sanoga.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

že by remíza 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele