28. kolo
17.03.2012 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

AJ Auxerre - Évian Thonon Gaillard 0:2

AJ Auxerre si zadělalo na obrovské problémy. V klíčovém zápase totiž doma podlehlo Évianu 0:2, zůstalo tak přikované k sestupovým příčkám a prodloužilo svoji přetrvávající agonii..

Je ironické, že vítězný gól má na triku Thomas Kahlenberg, muž, který právě v Auxerre vyrostl v oceňovaného fotbalistu. Porážku následně dokonal ještě Kévin Bérigaud, a Fournierovi muži tak momentálně vypadají na sestup. Zatímco Évian pokračuje ve skvělých jarních výsledcích a záchranářské souboje se ho aktuálně týkají pouze teoreticky, pro AJA jde o tvrdou realitu. Poslední nesestupová příčka je totiž už celých 5 bodů daleko..

Na Stade Abbé-Deschamps přitom začali lépe domácí, ale Olivier Kapo napálil z pětadvaceti metrů pouze boční síť. A tak se ke skórování dostali hosté: o pouhou minutu později utekl po levé straně Cédric Barbosa a předložil míč Kahlenbergovi, který zblízka nezaváhal - 0:1.

Vedení mohl pojistit Saber Khelifa, který však přestřelil. Na druhé straně vyzýval dobrou přihrávkou Dudka do šance Oliecha, ale Stephan Andersen jeho úmysl vystihl a míč ukryl do bezpečí.

Snahu domácích demonstroval po půlhodině i Alain Traoré, který však opět pouze prověřil Andersenovu pozornost. Půle tak skončila těsným vedením hostů, kteří také začali lépe po přestávce, když Brice Dja Djédjé pořádně vystrašil Sorina v bráně AJA; střela však šla mimo.

Dánský gólman Évianu byl dnes nejdůležitějším mužem na hřišti, což opět potvrdil kolem 60. minuty, kdy vytáhl hned tři velmi důležité zákroky: dvakrát zastavil pokusy Édouarda Cissého, jednou zlikvidoval přímý kop Dariusze Dudky, který se následně pouze otřel o tyč.

A poslední slovo tak měl nováček z Évianu: běžela už třetí minuta nastavení, když Bérigaud ideálním způsobem zakončil rychlý brejk a prodloužil tak noční můru burgundského klubu - 0:2.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

zas 2:0 pro Evian to neni mozny kdyz sem to na ne dal minuly kolo tak museli s poslednim prohrat 2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele