11. kolo
30.10.2010 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Sochaux 2:1

Když Lyon musí zabrat, udělá to. Po vypadnutí z Ligového poháru s PSG se diskutovalo, jestli nepadne hlava trenéra Clauda Puela, vedení mu však vyjádřilo plnou podporu. A on se mu plnými doušky odvděčil. I když s hodně velkým vypětím, tři body za výhru 2:1 nad Sochaux zůstaly pod Alpami na Stade Gerland.

Opravdu to nebyla žádná lehká práce. Hosté ale jako by znovu potvrdili, že domácí publikum je pro ně v zápasech hodně důležité a popáté v řadě zvenku bod neodvážejí. Přesto díky Boudebouzovi, jenž pořádně zaměstnal domácího gólmana Llorise, v úvodu favorita tohoto střetnutí zaskočili.

Ve 31. minutě však lyonští Les Gones rozvášnili domácí tribuny. Bastos po pěkné kombinaci pádil po volném pravém kraji, doběhl do vápna a než se v něm stačila hostující obrana srovnat, narovnal si míč na levačku a po zemi k bližší tyči rozvlnil síť. Lloris se v první půli ještě jednou zapotil, to když Perquis pěkně přihrál na Saugeta, jenž však tuhle šanci v branku neproměnil.

Sochaux se však i nadále hnalo za vyrovnáním, Lloris musel zasáhnout proti Ideyemu. V 65. minutě se za svojí aktivitu hosté dočkali zasloužené odměny. Butinův centr zprava doputoval přes dvě teče k Ideyemu, jenž z první Llorise konečně překonal. Za tři minuty si ovšem Lyon znovu navrátil vedení, které už do konce zápasu udržel.

Alexandre Lacazette, který ve 42. minutě vystřídal autora první domácí branky Míchela Bastose, byl oním hrdinou, kdo rozhodl o vítězství OL. V šestnáctce dostal balón a jeho první střelecký pokus stačil gólman Cros ještě vyrazit. Jenže obrana balón špatně odkopla a ten se dostal zase k Lacazettemu. Náhradník si pak obehrál Dramého a trefil se pěkně dělovkou pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:4

Reagovat
sajty

vazne bys mel prestat hulit,jestli ty svoje "tipy" myslis vazne,tak uz na tom ses teda hodne spatne

Reagovat
juninho8

nevidel som ten zapas ale som rad ze 3 body zostali doma....a uz by sme sa mohli stverat hore v tabulke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele